RECEPTY na CHUDNUTIE Fazuľový lahôdkový šalát s kyslou kapustou

11.01.2017 09:19

Suroviny a ingrediencie 4 porcie

500 g suchej alebo konzervovanej fazule, 250 g kvasenej kapusty, 250 g sterilizovaného hrášku aj s nálevom, cibuľa, 2 dl majonézy, jemná netučná klobása, plnotučná horčica, bylinkový olej, čili korenie, mleté čierne korenie, soľ

Postup

Vopred namočenú fazuľu uvaríme v osolenej vode so štipkou rasce domäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Konzervovanú len scedíme. Nadrobno nakrájanú kyslú kapustu dáme do misy spolu s posekanou cibuľou a kolieskami uvarenej klobásy, prípadne salámou nakrájanou na rezance. Posolíme, okoreníme, pokvapkáme bylinkovým olejom, pridáme majonézu, horčicu a dobre spolu premiešame Necháme 30 min. v chlade odstáť. Podávame s chlebom alebo pečivom, prípadne aj ako prílohu.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA