Zdravá diéta Už len tieto malé ZMENY v STRAVOVANÍ vám pomôžu SCHUDNÚŤ 12 kíl za pol roka.

14.11.2013 06:05

Schudnúť rýchlo aj 5 kíl za pár dní sa dá pomerne jednoducho, ale ešte jednoduchšie je potom pribrať 6 kíl za ešte menej dní. Jojo efekt a kolísanie váhy je výsledkom nevhodnej, reštrikčnej diéty. Začnite chudnúť bez opakovania predchádzajúcich chýb, určite nie bezhlavo.Chudnutie spojte so zmenou jedálneho lístka. Keď chcete schudnúť zopár kíl, denne stačí znížiť konzumáciu niektorých vašich obľúbených potravín. Zbavíte sa tak prebytku zbytočných a prázdnych kalórií. Jesť denne len o 300 až 400 kalórií menej vám môže pomôcť zbaviť sa približne 2 kíl za mesiac, a to bez hladovania a zbytočného stresu.

Akými malými zmenami stravovania môžete schudnúť aj 12 kg za polrok.

  • Pripravte si ráno do omelety iba jedno vajce namiesto dvoch
  • Neviete si predstaviť deň bez tučného syra? Vyberte si skôr nízkotučný a neúdený
  • Nejedzte ovocný jogurt z obchodu a vyrobte si vlastný zmiešaním 1/3 šálky mrazených čučoriedok, téglika gréckeho jogurtu a medu
  • Nakupujte si celozrnné pečivo namiesto bieleho
  • Keď už obedujete vonku, dajte si stredné menu namiesto veľkého
  • Vymeňte si na večeru párkrát za týždeň tanier cestovín za 1 šálku brokolice
  • Máte radi pizzu? Dajte si plátok syra namiesto plátkov salámy alebo slaniny
  • Ak milujete oriešky v čokoláde z automatu, zvoľte si tentoraz iba žuvačky
  • Nechajte maslo alebo margarín v chladničke a natrite si ranný chlieb iba medom
  • Neutekajte po hotové jedlo do mesta, kura si viete vhodne a rýchlo pripraviť aj doma
  • Zabudnite na polotučné mlieko a začnite používať aj čaje
  • Uspokojte chuť na čokoládu vlastným menej kalorickým kokteilom z mlieka

Rady ako si z niektorých potravín pripravíte jedlo rýchlo a zdravo.

Mnoho ľudí sa sťažuje, že sú príliš zaneprázdnení, a keď chcú ušetriť čas, kupujú si nezdravé rýchle občerstvenie, balené polievky alebo zavolajú na rozvoz pizze a čínskeho jedla, plného kalorických prísad a toxických látok. Všetko je to síce veľmi chutné, ale nie zdravé.

  • Fazuľa a ďalšie strukoviny. Táto strukovina je veľmi podceňovaná pre svoju chuť a výživu, obsahuje však kvalitné bielkoviny aj vlákninu. Tmavá fazuľa a šošovica sú vynikajúce a dostupné potraviny, keď chcete zdravo variť. Samozrejme, že najrýchlejší spôsob, ako ich používať, je z plechoviek. My vám radíme kúpiť si sáčkovú fazuľu a namočiť ju na noc do čistej vody a ďalší deň uvariť do mäkka. Varená fazuľa sa hodí do šalátov, do polievok, alebo aj do celozrnného sendviča. Pridajte za studena lisovaný olivový olej a citrón, jablčný ocot, soľ a korenie podľa chuti.
  • Vajcia. Pripravujú sa ľahko a rýchlo. Umiestnite vajcia do nádoby s vodou, priveďte k varu, vypnite sporák. Ignorujte podozrenia na zvýšený cholesterol zo žĺtkov. Pokiaľ jete zdravé farmárske vajíčka, nič vám nehrozí. Žĺtky obsahujú omega-3 kyseliny na podporu zdravia mozgu a luteínu pre zdravie očí.
  • Jablká. Toto ovocie by ste mali mať doma za každých okolností. Môžete si z nich pripraviť ovocný šalát, koláč, alebo ich nastrúhať ako voňavú dekoráciu a postriekať citrónom, aby hneď nezhnedli.
  • Mlieko a jogurt. Tieto dve potraviny je nutné mať v chladničke. Nemyslíme tým ochutené jogurty a mlieka. Tie sú zbytočne chemicky presladené. Pripravíte z nich výborné jedlo, ak použijete do jogurtu trochu medu, čerstvé ovocie a škoricu, plus orechy. Mlieko je potrebné pri varení zhruba 60% všetkých teplých jedál.
  • Surové orechy a sušené ovocie. Orechy obsahujú zdravé tuky. Kešu sú upokojujúce, vlašské orechy sú bohaté na omega-3 kyseliny, para orechy vám dodajú selén, ktorý potrebujete k udržaniu zdravia a na ochranu pred rakovinu. Tiež by ste mali mať bio sušené ovocie, vrátane hrozienok, sliviek a banánov, plných draslíka. Je to lepšia pochúťka, ako presolené čipsy alebo tyčinky na stole.

Ako si dokážete pri chudnutí vylepšiť stravovanie v kancelárii.

Jedna z najnáročnejších vecí, pokiaľ pracujete celé dni v kancelárii, je snažiť sa jesť zdravo a schudnúť. Ponúkame vám niekoľko rád, ako môžete začať jesť zdravo aj v práci.

  • Dobre sa vyspite. Byť dobre oddýchnutý a vyspatý je jedným z prvých krokov, ako na druhý deň kvalitne a dobre jesť a cítiť sa v pohode.
  • Pri únave je viac než pravdepodobné, že sa budete uspokojovať nezdravým jedlom a veľkým množstvom kávy.
  • Začnite raňajkovať. Ľudia, ktorí nezabúdajú na raňajky skôr dokážu jesť zdravo po celý deň. Jedzte to, čo vám vyhovuje. Niekto potrebuje sacharidové raňajky, iným vyhovujú proteíny. Proteín vám pomôže cítiť sa spokojnejším a dlhšie zasýteným. Veľa cukru na ráno spravidla spôsobí prejedanie sa cez deň.
  • Zoberte si do práce jedlo so sebou. Domáca strava bude pre vás vždy lepšia ako reštauračné menu alebo jedlo z fastfoodu. Aj keď je ťažké ráno si nájsť čas na vytvorenie vlastného obeda, skúste si ho pripraviť večer predtým. Váš obed nemusí byť zložitý. Stačí si dať nejaké kúsky šalátu, paradajok, varené vajcia a konzervu tuniaka do obedovej misky.
  • Nikdy nezabudnite na vhodné nápoje. Vyberte si len zdravé nápoje. Ak budete celý deň piť len čaje a kávu, budete mať tendenciu s nimi jesť aj sušienky a keksíky. Voda je ideálnou a najvhodnejšou voľbou.
  • Ovocné alebo zeleninové šťavy sú tiež výhodné, ak ide o 100-percentné a nedosladzované šťavy.
  • Pite kávu a čaje striedmejšie. Aj nesladený čaj a káva obsahujú kofeín. Na energetické a športové nápoje zabudnite, keď presedíte deň iba v kancelárii.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite a vyplňte nasledovný formulár  

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.sk a www.chudnutie.biznisweb.sk

Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA