ZDRAVÁ DIÉTA Prečo je voda taká dôležitá pri chudnutí.

29.11.2014 12:00

Niekto si myslí, že keď chudne, tak nesmie ani piť, pretože aj voda niečo váži. To áno, ale nie je to váha tuku a sadla. Naopak, ak chcete úspešne chudnúť, je potrebné vypiť denne asi 2 až 3 litre tekutín, najlepšie čistej vody.

Pitie tekutín si musíte rozvrhnúť na celý deň rovnomerne.

Hlad je preoblečený smäd.Takmer tri štvrtiny telesnej hmotnosti človeka tvorí voda.

Pite vodu a začnete chudnúť.

Dodržiavanie vhodného pitného režimu je dôležitou súčasťou udržiavania si dobrého zdravotného stavu, chudnutia a zlepšenia metabolizmu.

30 minút pred jedlom by ste sa mali napiť a potom zasa asi pol hodinu po jedle. Nie je dobré jedlo zapíjať.

Človek ktorý má v tele menej vody, než potrebuje, nechudne a podáva aj zhoršený výkon.

Pri chudnutí si nerobte z vody nepriateľa a keď vám aj nechutí, berte jej pitie ako životnú nevyhnutnosť.

Voda plní v ľudskom organizme mnoho dôležitých funkcií – s dostatočným objemom vody môžu bunky optimálne fungovať, rozpúšťajú sa v nej potrebné výživové zložky stravy, je nosičom výživných látok, vytvára požadované prostredie pre chemické reakcie v bunkách a tiež chladí organizmus a upravuje telesnú teplotu.

Dodržiavate pitný režim, pijete vodu a nechudnete, ba naopak sa Vám zdá, že priberáte? Samotná voda však nie je vinníkom pribúdania vašej hmotnosti. Samozrejme, keď vypijete liter vody, váha vám ukáže o kilo viac. Asi ako keď zjete kilo ovocia. Problém je v pití rôznych sýtených minerálok a sladených nápojov. V prvom prípade sa pri nadmernom pití minerálok ukladá v tele nadmerné množstvo solí, ktoré viažu vodu a spôsobujú tak opuchy a celkovú nafúknutosť vášho tela.

Do pitného režimu môžeme zarátať aj zeleninu a ovocie, ktoré obsahujú tiež veľa vody.

Uvedomte si dôležitú skutočnosť  – nie je voda ako voda. Ak ste sa dali na jednu z diét a správne ste sa rozhodli piť adekvátne množstvo tekutín, dobre si dajte pozor na ich zloženie. Nie je totiž nápoj ako nápoj.

Rôzne džúsy s minimálnym percentom ovocného a zeleninového podielu a chemické zmesi označované ako osviežujúce nápoje majú s optimálnym pitným režimom spoločné len minimum. Nielenže vás o chvíľu bude opäť prenasledovať pocit smädu, ale takéto pitie je aj opakom funkcie vody pri chudnutí - namiesto očisťovania a odstraňovania odpadových látok si organizmus len zaťažujete.

Minerálna voda v pitnom režime pri chudnutí.

Minerálne vody sa považujú za jednu z optimálnych alternatív pitného režimu, avšak pri ich používaní treba dbať aj na zloženie a obsah minerálnych látok v nich. Vody s vysokou mineralizáciou totiž nie sú vhodné na každodenné pitie. Na každodenné pitie sú ideálne vody s mineralizáciou od 200 až 500 mg/l. Aj tu však platí, že by sa nemali konzumovať trvalo a nikdy nie viac ako dva litre počas jedného dňa, optimálne množstvo je približne pol litra denne, pričom sa odporúča tiež striedať viaceré druhy vôd.
Minerálne vody sú v podstate veľmi zriedenými roztokmi rozličných solí, stopových prvkov a plynov. Môžu alebo nemusia obsahovať aj oxid uhličitý. Taktiež môžu byť oxidom uhličitým dodatočne obohatené. Oxid uhličitý zabraňuje rozmnožovaniu mikroorganizmov a môže priaznivo ovplyvniť chuť minerálnej vody a v malom množstve podporiť trávenie. Napriek tomu nie je konzumácia sýtenej minerálnej vody vo väčšom množstve veľmi vhodná. Je kyslejšia, môže vyvolávať žalúdočné problémy.
Účinky minerálnych vôd na ľudský organizmus. 
Minerálne vody bohaté na CO2 (do 0,5 g/l) majú príjemnú chuť, uľahčujú trávenie, podporujú vylučovanie žalúdočných štiav, no ak je v minerálnej vode veľa CO2 (viac ako 3 g/l) môžu spôsobiť pálenie záhy a búšenie srdca. Minerálne vody bohaté na sodík neutralizujú žalúdočné kyseliny, zvyšujú účinok inzulínu, sú vhodné pri močových kameňoch a pri zápale močových ciest. Minerálne vody bohaté na sodík a chlór sú vhodné pri chorobách horných dýchacích ciest, a nielen na pitie, ale aj na inhalovanie. Minerálne vody bohaté na vápnik a horčík zvyšujú účinok antibiotík a pomáhajú pri zápaloch močových ciest.

Skúste to, KONEČNE SCHUDNETE ZMENOU STRAVOVANIA

nehľadajte a neskúšajte ďalšie diéty.

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, 

konečne sa zbavíte prebytočných TUKOV, nebudete HLADOVAŤ(kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

S NAMI SPOZNÁTE TAJOMSTVO CHUDNUTIA.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 
Späť

REKLAMNÁ PLOCHA