Zdravá diéta Pomoc pri CHUDNUTÍ BRUCHA.

15.10.2015 10:16

Chudnutie len v oblasti brucha je najčastejším dôvodom chudnutia hlavne u žien, je veľmi lákavou snahou ako si skrášliť postavu, je to však nemožné. Odbúravanie podkožných zásob tuku dosiahnete len energetickým deficitom, t.j. vyšším energetickým výdajom ako príjmom, a to súčasne na všetkých telesných partiách, bez účelovej možnosti výberu partií, na ktorých sa tukové zásoby spaľujú samostatne.

Chudnutie brucha teda môžete dosiahnuť len v rámci celkového chudnutia.

Postavu človeka, jej súmernosť, najviac ovplyvňujú brušné partie. Stačí sa viackrát dobre najesť a už je obvod pása o niekoľko centimetrov väčší. 

Pri prejedaní či nesprávnom stravovaní by ste mali myslieť na to, že tukové zásoby sa najrýchlejšie a najľahšie vytvárajú v brušných partiách. 

Ako je priberanie v oblasti brucha najjednoduchšie, tak naopak chudnutie je v brušných partiách najťažšie.

Keď chcete nielen schudnúť na bruchu, ale si ho aj vhodne vytvarovť, tak musíte do svojej dennej životosprávy zaradiť dva nástroje chudnutia, na jednej strane je to vhodná strava – výživa organizmu, teda regulovaný energetický príjem a na strane druhej požadovaná pohybová aktivita, teda energetický výdaj. Rozdiel medzi menovanými nástrojmi nazývame energetická bilancia, ktorá rozhoduje o tom akým smerom sa vaša telesná váha mení, ako sa mení vaša postava.
Hlavnou úlohou výživy - stravovania je dodať telu všetky živiny, ktoré vaše telo potrebuje k správnemu fungovaniu, k nepriberaniu. Ak chcete pri chudnutí brucha, teda aj celého tela využiť výživu ako mocný nástroj chudnutia, musíte sa zamerať na kvalitu a množstvo toho, čo jete a pijete (ako pomôcka vám poslúži aj naša tabuľka „prepočet množstva kalórií, ktoré denne skonzumujete“). Pre správne určenie toho čo je pre vaše telo dostačujúce, správne a teda aj zdravé je najlepšie využiť odbornú pomoc odborníka na výživu a stravovanie. Základom je začať zmenou stravovania - zostavenie zdravého jedálneho lístku podľa ktorého sa potom stravujete. Upozorňujem Vás, že to nie je jednorázová záležitosť. Vhodnejším a trvácnejším postupom  je komplexný program chudnutia, pri ktorom s odborníkom budete pracovať na uvedomení si podstaty Vašej nadváhy a na celkovej zmene Vášho stravovania i životného štýlu.

Pohybová aktivita, cvičenie je druhým mocným nástrojom, ktorý by ste mali  použiť na dosiahnutie cieľa - schudnutie brucha. Avšak aj tu je treba postupovať opatrne a pohybovú aktivitu vykonávať v primeranom rozsahu a intenzite, tak aby nedochádzalo k preťažovaniu organizmu. Pre radu akú pohybovú aktivitu, kde, kedy a ako ju vykonávať je opäť najlepšie obrátiť sa na odborníka. Aj tu si opäť môžete vybrať od jednoduchej rady,  až po pravidelné rady, ktorých konečných cieľom je osvojiť si  vykonávanie pravidelných pohybových aktivít ako súčasti vášho denného režimu, osvojiť si takúto zmenu životného štýlu.

Kombinácia oboch vyššie uvedených spôsobov ovplyvňovania výsledku snahy o chudnutie brucha a skúseností odborníkov vám dávajú veľkú šancu na úspech. 

Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA