ZDRAVÁ DIÉTA Ako schudnúť Keď chcete schudnúť nezačnite užívať TABLETKY na CHUDNUTIE.

17.03.2012 05:22

Väčšina ľudí s nadváhou chce schudnúť rýchlo. Je to reálne? Hladovka, či rôzne drastické diéty umožnia rýchle straty na váhe. No pri rýchlom chudnutí sa neodstraňuje neželaný podkožný  "tuk". Rýchle chudnutie väčšinou znamená len to, že sa vám odvodňuje telo. Strácate vodu, váha klesá. No veľmi nechudnete. Rýchle chudnutie môže znamenať aj to, že strácate svalovinu, Vaše telo je stále mľandravejšie. Tuk odoláva najlepšie. Práve preto je rýchle chudnutie už vopred odsúdené na neúspech. Stačí, aby ste skončili telo stresujúcu diétu a váha letí nahor.  Reálne tempo chudnutia je 4 až 6 kíl mesačne. Tabletky na chudnutie - sú naozaj zázračným pomocníkom pri chudnutí?
Pomôže vám nejaká TABLETKA NA CHUDNUTIE? Získate pomocou nej vysnívanú postavu? Naozaj lákavá predstava, že objavíte nejakú tabletku na chudnutie. Stačí zájsť do predajne či na internet a zistíte, že na chudnutie sú v ponuke rôzne tabletky na chudnutie. Jediné, čo vraj musíte spraviť, je jesť ich každý deň. Znie to jednoducho, veď zjesť zopár tabletiek každý deň nemôže byť žiadny problém a postava je v poriadku.

Ako fungujú tabletky na chudnutie.
Príčiny nadváhy nie sú u každého rovnaké, preto samozrejme nemôžeme prípravky na odstránenie nadváhy dávať do jedného vreca. Tabletky na chudnutie sa líšia z hľadiska prístupnosti a princípu, na akom fungujú. Niektoré potláčajú chuť do jedla, iné garantujú rýchlejšie štiepenie tukov, ďalšie zas zrýchlenie metabolizmu, všetko závisí od pridaných ingrediencií. Ich účinky môžu byť občas aj preukázateľné, častejšie opačné a pozor, v extrémnych prípadoch aj zdraviu škodlivé.

Možno aj vy ste už zažili tabletkové sklamanie.
Sviatky skončili a opäť som pribral. Potrebujem schudnúť a pokiaľ možno čo najrýchlejšie a najjednoduchšie. Na internete som sa dočítal, že existujú tabletky, ktoré znížia pocit hladu a rýchlo a pohodlne schudnete. To sa mi zapáčilo. Dúfal som, že rozbehnem ďalšiu zo svojich hladoviek, ktoré by viedli k zníženiu množstva prijímanej stravy. Naivne som sa nazdával, že po tom, čo schudnem, budem môcť pokračovať v predchádzajúcom stravovacom režime. 
Tabletky naozaj fungovali. Po pár týždňoch som mohol konštatovať, že chudnem tempom osem kíl mesačne. Dosiahol som, čo som chcel, schudol  dvadsať kíl a mám stiahnutý žalúdok. Už môžem vysadiť tabletky a stačí jesť menej. Tabletky som vysadil. Klesajúca hmotnosť zrazu klesať prestala. Dokonca začala dosť rýchlo stúpať! Čo s tým robiť? Znova tabletky na pár týždňov, znova schudnem. Po vysadení tabletiek sa zrazu úbytok hmotnosti zastavil. Naivne ste si mysleli, že tabletky vám znížia hmotnosť a potom budete jesť o trochu menej a váhu si udržíte. Menej jesť ste po vysadení tabletiek vydržali asi tak týždeň. Druhý týždeň ste už jedli viac než dosť a uvedomili ste si, že tabletky nie sú schodná cesta. Tabletky na chudnutie sú pomôcka, ale neriešia chybu v systéme stravovania, v myslení. Hlavne však nepovedia, čo človek má robiť po schudnutí, aby zas nepriberal.
Každý, kto dokázal schudnúť, vám potvrdí, že občasné porušenie racionálnej stravy nie je problém. Ak sa správate disciplinovane celé týždne, pokojne môžete ísť aj na zabíjačku a obžrať sa na nej dosýta. Nič sa nestane. A to či už tabletku zjete, alebo nezjete. Uvedomte si, že zatiaľ nemáme tabletku, ktorá by sa postarala o bezproblémové chudnutie.
Čo sú tabletky na chudnutie.
Často ide o to, že preparáty síce istý účinok majú, ale je značne zveličený. Ak Vám sľubujú napríklad odstránenie chuti na sladké, možno uveríte, že po užití tabletky nebudete mať chuť na sladkosti. No a to je práve chyba reklamy. Budete mať na ne chuť. Možno o niečo menšiu, ale stále ju budete mať. Keby sa na trhu objavili tabletky, ktorý by naozaj spôsobil chudnutie, nastal by okolo toho tak masívny rozruch, že by ste sa o tom dozvedeli v priebehu pár týždňov. Nie od výrobcu. Nie od predavačov a lekárnikov. Od priateľov a známych – zvestovali by vám to už viditeľne štíhlejší ľudia, ktorých poznáte. A bolo by ich stále viac a viac.

Po tabletkách nastupuje Jojo efekt. Jojo efekt nie je žiaden efekt. Je to zákonitosť. Jojo efekt je takpovediac trest za neznalosť zákonitostí Vášho organizmu. Neznalosť neospravedlňuje. Ak sa snažíte schudnúť pomocou tabletiek, časom zákonite priberiete.
Názov jojo efekt vznikol podľa hračky zvanej jojo. Koliesko na motúziku raz klesá, raz stúpa. Rovnako aj hmotnosť ľudí, ktorí sa snažia chudnúť nesprávnym spôsobom.
Aby sa chudnutie pomocou tabletiek dostavilo, musíme v tele navodiť nedostatok energie a živín, ktoré telo na svoju existenciu nutne potrebuje. No obdobie nedostatku telo zároveň vyhodnotí ako krízový stav. Začne spomaľovať telesné procesy, metabolizmus. Prepína do núdzového režimu, v ktorom sa energiou maximálne šetrí. Po istom čase však každého človeka začne tabletková diéta obťažovať. Schudne pár kíl a už sa nemusí správať tak prísne. A začne sa stravovať menej prísne. No jeho organizmus je stále spomalený. Bude ešte niekoľko mesiacov, rokov. Každá energia, ktorú telo príjme navyše sa bude prednostne ukladať do telesných tukových zásob. Je to bludný kruh. Aby človek nepribral, musí diétovať. Kým diétuje, nezrýchli sa mu metabolizmus. A tak človek skôr, či neskôr začne zas priberať. Čím menej sa drží diétneho režimu, tým rýchlejšie idú kilá nahor. A to sa volá jojo efekt.
Ako bojovať proti jojo efektu?
Jojo efekt je dôsledkom rýchleho chudnutia. Ak schudnete rýchlo, neodstránili ste príčinu svojej nadváhy. Či ste už hladovali, diétovali, alebo vám odrezali tuk z brucha chirurgicky, je to jedno. Akonáhle sa začnete (aj pomaly a opatrne) vracať ku svojmu pôvodnému životnému štýlu, začnete zas priberať.

Ak sa chcete jojo efektu vyhnúť, musíte:

  • chudnúť pomaly a to tak, že postupne zmeníte svoje stravovanie a celkovo životný štýl na taký, ktorý nevedie ku obezite. Netreba vám žiadne tabletky na chudnutie. Stačí rozum a disciplína. Musíte jesť pravidelne, pestro a toľko, aby sa vám nespomalil metabolizmus. Musíte dať do „poriadku“ svoj organizmus, dať mu to, čo mu dlhodobo chýbalo, teda dostatok bielkovín, vitamínov a iných živín. Organizmus musíte jednoducho zrekonštruovať.
  • sa venovať pohybu. Ak nie už počas chudnutia, tak najneskôr po schudnutí. Bez toho si hmotnosť neudržíte. Po schudnutí sa však pohyb musí stať pravidelnou a trvalou súčasťou vášho života. Nie mal by. Musí.

Chudnutie a priberanie sú obdobia, ktoré nútia organizmus k extrémnym opatreniam. Opakované kolísanie s hmotnosťou poškodzuje zdravie chudnúceho a oslabuje jeho sebavedomie a presvedčenie, že raz môže získať vytúženú postavu. Je lepšie ak zostanete tuční, než by ste mali skúšať ďalšie neúspešné pokusy schudnúť.
Nepokúšajte sa preto likvidovať svoj tuk drastickým chudnutím. Nejedzte tabletky na chudnutie. Váš nadbytočný tuk je dôsledok nevhodného chudnutia. Zvyknite si zmeniť zloženie a množstvo prijatých tukov a sacharidov a budete v pohode. Kým neodstránite príčinu priberania, nikdy neschudnete natrvalo. A príčina nadváhy sa volá životný štýl. Zmeňte ho. Nevhodným chudnutím pomocou tabletiek len strácate čas, zdravie a peniaze.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,zapojte sa do našich programov

 

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE (kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

 PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach  www.schudnut-ako.meu.zoznam.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

 Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA