Zdravá diéta Ako by ste si mali VYBERAŤ STRAVU, keď chcete SCHUDNÚŤ.

12.12.2015 11:25

Stravovanie pri chudnutí by ste aj napriek mnohým prekážkam mali vhodne skombinovať s režimom a celkovou náročnosťou vášho bežného dňa a tomu prispôsobiť kedy, ako často a koľko toho môžete zjesť tak, aby ste si pravidelne dodali organizmu dostatočné množstvo energie.

Keď chcete schudnúť, musíte si to zrovnať vo svojej hlave. Prestaňte hľadať výhovorky, prečo sa nemôžete pravidelne a vhodne stravovať, radšej si stanovte dôvody prečo to musíte urobiť. Venujte svojmu telu náležitú pozornosť, minimálne takú ako svojej práci. Organizmus sa vám odvďačí súmernejšou a štíhlou postavou, zlepšením zdravotného stavu.

Najdôležitejším predpokladom ako celý proces chudnutia zvládnuť zdravo a účinne, je dopriať nášmu organizmu perfektnú stravu s optimálnou nízkokalorickou výživou.

Ako postupovať pri chudnutí a  zmene stravovania.

  • Obmedzte používanie soli a nahraďte ju čerstvými bylinkami, ktoré sú zdravšie a jedlu dodajú jedinečnú chuť!
  • Chlieb je dobrou voľbou v určitých prípadoch: celozrnný, najlepšie špaldový, ktorý je zdravší a lepšie stráviteľný, než pšeničný, ďalej ovsený alebo obilný sú vynikajúcou náhradou za tradičné pšeničné pečivo akéhokoľvek druhu.
  • Ak chcete zachovať živiny v potravinách, vyberajte jednoduché recepty, ktoré vyžadujú najmenej prípravy a varenia.
  • Kupujte sezónnu zeleninu, obvykle sa pestuje lokálne, nedováža sa a je preto lacnejšia a pre organizmus v danej sezóne ďaleko prijateľnejšia!
  • Grilovanie, pečenie v rúre alebo vyprážanie - množstvo tuku a vyprážanie na panvici sú najmenej zdravým spôsobom varenia!
  • Nahraďte margarín, maslo a masť kanolovým alebo olivovým olejom alebo kvalitným slnečnicovým. Môžete tiež skúsiť sezamový.
  • Vyhýbajte sa omáčkam, ktoré mávajú vysoký obsah tuku, soli a cukru. Múku sa pokúste nahradiť zeleninou, ktorou po rozmixovaní docielite hustotu omáčky. Stačí potom už len zriediť s vodou alebo mliekom a dochutiť rastlinnou smotanou.

Čo ovplyvňuje obsah živín v potravinách.

Akonáhle si vyberiete správny recept, je potrebné nakúpiť správne potraviny. Pokiaľ možno, staňte sa pravidelným návštevníkom Vášho miestneho obchodu, zeleniny a mäsiarstva a predovšetkým skúste obchody so zdravou výživou. Supermarkety sú síce praktické, ale pri návšteve miestneho obchodu určite získate viac informácií (a uspokojenia). Pokiaľ sa však už do supermarketu vyberiete, vyhýbajte sa oddeleniam s polotovarmi a hotovými jedlami - možno by ste neodolali pokušeniu! Pozor, sú to obvykle prázdne kalórie plné zaťažujúcich prídavných látok chemického pôvodu – aditív (Éčiek). Na prípravu a varenie si doprajte dostatok času. Zatvorte sa do kuchyne a tvorte - objavíte liečivú silu varenia zdravých jedál, a to nehovoríme o tom, že sa pri stole stretne celá rodina a spoločne strávite kvalitný čas nad lahodným, doma uvareným jedlom. A konečne, pokiaľ sa obávate, že prídete o svoje výlety do obľúbených reštaurácií, je dobré si spomenúť, že keď varíte doma, viete presne, čo ktoré jedlo obsahuje a ako čerstvé a zdravé je. Peniaze ušetrené za drahé reštaurácie môžete utratiť za kvalitné ingrediencie pre Vašu novú zábavu.

Keď chcete úspešne zvládnuť chudnutie vyberajte si jedlá a recepty obsahujúce zdravé potraviny :

  • čerstvé ovocie, šaláty a zelenina (najlepšie sezónne a/ alebo organické) obsahujúce dostatočné množstvo potravinovej vlákniny a nevyhnutných živín
  • chutné celozrnné uhľohydráty: tmavá ryža, pohánka, pšenica, proso a celozrnné cestoviny
  • chudé mäso, najlepšie organické: kuracie, morčacie a divina obsahujú najmenej saturovaného tuku
  • čerstvé ryby: správnou voľbou sú: sardely, sumec, platesa, treska, haring, makrela, parma, ostriež, losos, sardinka, morský jazyk, pstruh, belica
  • kôrovce: správnou voľbou sú: krab, mušle, langusta, rak, ustrica, hrebenatka, kreveta, garnát

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! Po zapojení sa do nášho programu na chudnutie môžete získať jedálne lístky a recepty na chudnutie

Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA