Rýchla diéta Ako si môžete ZRÝCHLIŤ SPAĽOVANIE TUKOV.

18.06.2016 08:35

Na to, aby ste spaľovanie tukov dosiahli bez stresujúcej diéty stačí zmeniť niektoré vaše zaužívané stravovacie návyky.

Schudnúť 20 kg čo najrýchlejšie, teda za mesiac nie je možné. Nejesť a len piť vodu nevydržíte dlhšie ako týždeň. Váš organizmus doslova skolabuje, môže to mať veľmi nepríjemné zdravotné dôsledky.

Keď chcete schudnúť čo najrýchlejšie, bezpečne a natrvalo spáliť podkožné tuky nezačnite chudnúť bezhlavo a vynechávať všetko, čo je podľa vás kalorické. Takéto chudnutie sa po krátkom čase zmení na priberanie.

Niektoré živiny majú schopnosť zabrániť ukladaniu tuku v tele. Sú to väčšinou antioxidanty s vysokým obsahom kvalitných živín, ktoré nastavia telo na spaľovanie tuku namiesto jeho ukladania.

Chudnutie s vyšším podielom bielkovín v strave pomáha zvyšovať výkon vášho bazálneho - kľudového metabolizmu, a teda aj spaľovanie tukových zásob, aj v prípade že celý deň presedíte za počítačom. Konzumáciu bielkovín si však musíte správne rozvrhnúť. Mnohí zvyčajne jedia najviac bielkovín večer, ale to už vaše telo využije ledva 30 % z nich, zvyšok ukladá v podobe tukov. 

Antioxidanty v zelenom čaji spolu s kofeínom môžu zvýšiť spaľovanie tukov dokonca až o 15%. 

Ako výborný podporovateľ zlepšeného spaľovania tukov pôsobí rybí olej, ktorý  zvyšuje aktivitu génu zabezpečujúceho, že telo človeka používa ako zdroj energie telesný tuk. Rybí olej taktiež aktívne zlepšuje prietok krvi do tukového tkaniva, čím zvyšuje jeho použitie ako zdroja energie hlavne počas cvičenia.

Mäso, vajcia a niektoré mliečne výrobky, napr. srvátkové bielkoviny, podporujú spaľovanie tukov a zabraňujú pocitu hladu.

Karnitín je silný spaľovač tukov, je to látka zodpovedná za prepravu tuku do buniek, ktorý je následne využitý na produkciu energie.  

Pálivé červené papriky výrazne pomáhajú spaľovať tuky z dôvodu bio aktívnej zlúčeniny kapsaicínu. Varenie s feferónkou alebo pridanie štipľavého extraktu, či korenia do jedla znižuje pocit hladu, energetický príjem a stimuluje spaľovanie kalórií v tele.

Pokiaľ chcete schudnúť a spaľovať tuky pohybom, tak nezačnite pohybové aktivity vykonávať veľmi intenzívne - rýchlym spôsobom a doslova na doraz vašich fyzických možností. Vo všeobecnosti sa pre spaľovanie tukov odporúča cvičiť pri strednej intenzite záťaže a udržiavať frekvenciu pulzu na 50 až 70 % svojho maxima.

Nezabudnite, že desať minút cvičenia zameraných na spaľovanie tukov je málo. Tridsať až šesťdesiat minút je čas, ktorý potrebujete na účinné spaľovanie tukov. Zaradenie pohybových aktivít tri až štyri krát do týždňa je ideálnym riešením.
Úspech v podobe spaľovania tukov sa nedostaví hneď na druhý deň, ale keď sa budete držať nami navrhovaných zásad, tak môžete v priebehu mesiaca schudnúť aj 5 kg. Dôležité je, aby ste nielen začali so zmenami, ale aby ste si ich ako nový životný štýl aj udržali. Verte, nie je to až také ťažké. Stačí trpezlivosť a v krátkej budúcnosti dosiahnete svoj vytúžený cieľ, dokonca bez hladovania.

Rady na zrýchlenie spaľovania tukov vo vašom tele.

§         Jedzte častejšie a pravidelne
Snažte sa jesť 5-6 malých jedál denne. Nenechajte sa príliš vyhladovať medzi jedlami. Neustálym prísunom jedla váš metabolizmus pracuje a získava na účinnosti.

§         Zvýšte konzumáciu bielkovín.
Bielkovina je živina výborná pre svaly, nutná pre ich rast. Proteín obsahuje aj viac dobrých kalórií. Takže, ak nemáte dostatok bielkovín, začnite ich jesť.

§         Zväčšite objem svojho svalstva.
Čím viac svalovej hmoty máte, tým rýchlejší je aj váš metabolizmus. Pretože svaly používajú a spaľujú tuky, budete zdraví a štíhli.

§         Nevynechávajte raňajky.
Tým, že si niečo dáte do žalúdka skoro ráno, keď sa prebudíte, naštartujete aj vaše telo. Budete spaľovať viac paliva. Vaše telo bude viac tolerantné ku glukóze v dopoludňajších hodinách, takže môžete do seba dostať dostatok potrebných a vhodných sacharidov.  

§         Jedzte dostatok jedla.
Je veľmi bežné, že ľudia pri diétach jedia príliš málo. Zo začiatku môžu schudnúť, ale telo je múdrejšie ako vy. Začne premýšľať, pretože chce prežiť a to znamená aj spomaliť svoj metabolizmus. Takto budete hladovať, ale nebudete ani ďalej chudnúť.  Znížte preto radšej príjem kalórií, ale nie na minimum a viac cvičte.  

§         Naučte sa jesť viac vlákniny.
Vláknina je ďalším dôležitým prvkom pre vaše telo. Aj jej malé množstvo zvyšuje metabolizmus. Je tiež skvelá pre váš tráviaci systém.

§         Vyhnite sa alkoholu a kalorickým nápojom.
Alkohol je zlý pre váš metabolizmus. Pôsobí proti nemu a spomaľuje ho. Vyhnite sa jeho pravidelnej konzumácii.

§         Zvýšte svoje pohybové aktivity.
Pohybové aktivity zlepšia váš metabolizmus. Zaparkujte svoje auto trochu ďalej od práce a choďte pešo. Vybehnite do firmy po schodoch namiesto výťahom. Jednoducho buďte viac aktívni počas dňa, vďaka rôznym náhodným športom.

§         Pracujte viacej nohami. 
Hmotnosť je dôležitá pre celkovú svalovú rovnováhu. Nohy sú často zanedbávané pri cvičení, hlavne muži sa orientujú skôr na prepracované bicepsy. Vaše nohy majú veľkú svalovú hmotu, a s jej aktívnejším využívaním budete spaľovať viac energie, tým zvýšite svoj metabolizmus. 

Naučíte sa jesť menej a nehladovať, dostanete aj jedálne lístky a recepty na chudnutie

Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie, bez diét a hladovania. 

ABECEDA CHUDNUTIA a STRAVOVANIA pri CHUDNUTÍ

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA