Rýchla diéta Ako sa naučíte CHUDNÚŤ aj v NOCI počas SPÁNKU.

09.03.2014 17:29

Keď chcete schudnúť, mali by ste chudnúť počas celého dňa, teda aj počas nočného oddychu. Veď nočný oddych predstavuje až jednu tretinu dňa. Počas spánku sa dá aj schudnúť. Naučte sa využívať procesy, ktoré v našom tele v noci prebiehajú. Takéto chudnutie je založené na konzumovaní jedál s vyšším obsahom sacharidov len v dopoludňajších hodinách, pričom na obed alebo minimálne na večeru si doprajete bielkovinové jedlá. Vplyv dĺžky spánku na naše chúťky majú na svedomí najmä dva hormóny - leptín a ghrelín. Keď málo spíme, dochádza k zníženiu hladiny leptínu a zvýšeniu hladiny ghrelínu, ktorý v nás vyvoláva častejšiu chuť na jedlo. Ak si chcete udržať optimálnu váhu, nemali by ste spať menej ako 8 hodín. Dostatok spánku prispieva aj k udržaniu optimálnej hmotnosti a je prevenciou proti priberaniu.

Takáto diéta počíta s troma hlavnými jedlami (teda raňajky, obed a večera) a medzi nimi možno piť iba čistú vodu alebo čaj bez cukru.

Počas spánku dochádza pôsobením rastového hormónu k spaľovaniu energie. Ak si však pred spaním doprajete jedlá bohaté na sacharidy, zvýši sa hladina inzulínu, a to naruší proces spaľovania energie, respektíve ho oddiali. Tri jedlá za deň bez zobkania medzi týmito hlavnými jedlami sa odporúčajú takisto z dôvodu, aby zbytočne nedochádzalo k vylučovaniu inzulínu a aby bolo spaľovanie kalórií intenzívnejšie.

Ak chcete nočnému chudnutiu pomôcťpite pred spaním detoxikačné nápoje, ktoré zvyšujú obranyschopnosť organizmu, očisťujú telo a eliminujú toxíny počas spánku. Rovnaký efekt dosiahnete aj pitím probiotických nápojov.

Čo by ste pred nočným spánkom nemali robiť ak chcete schudnúť. 

Ak chcete schudnúť, všeobecne platí pravidlo – posledné jedlo zjesť 2 až tri hodiny pred spánkom. Samozrejme, každému sa niekedy večer stane, že ho prepadne hlad. V tomto prípade vám radíme staviť na ľahké a rýchlo stráviteľné jedlá. Hladovanie nemá význam, pretože spôsobuje nespavosť.

Večer dajte prednosť potravinám, ktoré navodzujú spánok a ktoré obsahujú  vitamíny, vápnik a horčík. Je to napríklad mlieko, bylinný čaj, ryby, strukoviny, oriešky a zelenina. Preto, keď chcete schudnúť, musíte pomôcť svojmu  telu, aby si vybralo energiu z tukových vrstiev tým, že nebudete jesť aspoň 2 hodiny pred spaním. Na večer je optimálne jesť bielkoviny vo forme netučného mäsa a zeleninu.

Na večeru je priam ideálny grécky šalát so syrom alebo s kúskami chudého mäsa. Po takomto jedle hladina cukrov, inzulínu a krvných tukov klesne na nízke hodnoty. Ľahká chutná večera spolu s miernym večerným pohybom vytvoria ideálne podmienky na vylučovanie väčšieho množstva rastového hormónu.

Na večerné popíjanie si môžete zvoliť chutný zelený čaj. Väčšinu sacharidov zjedzte v prvej polovici dňa.

Dajte si pozor, neoddýchnuté, nevyspaté  telo stimuluje pocit energetického nedostatkučo nás automaticky láka niečo zjesť a navyše aj hormón, ktorý stimuluje náš apetít, ide smerom hore. To znamená, že jete oveľa viac, ako by ste jedli po osemhodinovom spánku a nepotrebná energia sa ukladá. Ak ráno vstanete po kratšom spánku, rozumne tento deficit vykompenzujte. Začnite čerstvým ovocím, ktoré dodá potrebnú energiu a počas ďalších jedál prijmite dostatok vhodných sacharidov a bielkovín, čo vašu neprirodzenú chuť do jedla uspokojí.

Aj keď počas dňa pijete menej tekutín a ste dehydrovaní, automaticky pociťujete energetický deficit a únavu. Práve tieto faktory vás nútia rýchlo niečo zjesť. Dostatočným pitným režimom by ste mali návalom smädu predchádzať a ak sa ohlási hlad vtedy, kedy by ste ho nečakali, dajte si šálku bylinkového čaju. Po jeho vypití sa väčšinou nečakané chute stratia.

Veľmi veľa ľudí je doslova nastavených tak, že jedia, pretože je na to čas. To znamená - odbilo 12 hodín, idem obedovať alebo je  6 hodín večer, tak musím mať večeru. Pravidelné stravovanie je iba prínosom, to je samozrejmé, lenže často sa z neho stáva až zlozvyk. V presný čas totiž ľudia zasadnú k stolu, naložia poriadnu porciu a doslova vyčistia celý tanier. Vždy sa však treba pozerať aj na hlad a nielen iba na hodinky. K pravidelnému obedu si teda sadnite, ale začnite otázkou - ako veľmi som hladný? Podľa toho si naložte porciu a nejedzte automaticky.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite a vyplňte nasledovný formulár  

 NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA