RECPTY Lahôdkový šalát.
11.11.2014 02:25Suroviny
500 g suchej alebo konzervovanej fazule, 250 g kvasenej kapusty, 250 g sterilizovaného hrášku aj s nálevom, cibuľa, 2 dl netučnej majonézy, jemná netučná klobása, plnotučná horčica, bylinkový olej, čili korenie, mleté čierne korenie, soľ
Postup
Vopred namočenú fazuľu uvaríme v osolenej vode so štipkou rasce do polomäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Konzervovanú len scedíme. Nadrobno nakrájanú kyslú kapustu dáme do misy spolu s posekanou cibuľou a kolieskami uvarenej klobásy, prípadne salámou nakrájanou na rezance. Posolíme, okoreníme, pokvapkáme bylinkovým olejom, pridáme majonézu, horčicu a dobre spolu premiešame Necháme 30 min. v chlade odstáť. Podávame s chlebom alebo pečivom, prípadne aj ako prílohu.
———
Späť