RECEPTY Zemiakový šalát bez majonézy.

17.10.2014 02:51

Suroviny

Menšie zemiaky, cibuľa, olej, mleté čierne korenie a na nálev 1 PL kryštálového cukru, trocha soli, 1 1/2dl vody, 1 PL horčice, podľa chuti ocot

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme ich, prelejeme studenou vodou a olúpeme. Po vychladnutí pokrájame na kolieska, pridáme cibuľu, pokrájanú nadrobno alebo na tenké kolieska, pokvapkáme olejom, posypeme korením a zalejeme vychladnutým nálevom ( vo vode rozvaríme cukor, pridáme ostatné ingrediencie a necháme vychladnúť). Zľahka premiešame, podľa potreby dochutíme a necháme aspoň hodinu odležať v chlade. Šalát môžeme osviežiť posekanou kôprovou vňaťou alebo pažítkou.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA