RECEPTY Zeleninový šalát na hovädzine.

08.02.2015 03:59

Suroviny na 2 porcie

400 g hovädzieho zadného, koreňová zelenina, cibuľa, struk zelenej papriky, paradajka, 1 ČL tekvicového oleja, ovocný ocot, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

Postup

Hovädzie mäso umyjeme, dáme do hrnca so studenou vodou a uvaríme do mäkka. Vyberieme z vývaru a necháme ochladiť. Vývar dáme v mištičkách ochladiť. Mäso nakrájame na rezance. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájame. Mrkvu a petržlen na kolieska, zeler na malé kocky, očistenú cibuľu a paradajky zbavené semenníka na polkolieska. Všetko dáme do šalátovej misy, osolíme, okoreníme čiernym korením a  zalejeme  nálevom z oleja, octu a posekanej petržlenovej vňate. Dobre premiešame a necháme odležať cca 30 min. Podávame s celozrnným chlebom, alebo bez neho.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA