RECEPTY Zeleninová slepačia polievka.

26.02.2015 02:20

Suroviny

1 sliepka, 300 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler), 1 cibuľa, 1 pór, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať

Postup

Sliepku umyjeme a dáme variť do studenej vody. Zatiaľ si nakrájame koreňovú zeleninu. Po hodine varenia k sliepke pridáme zeleninu, očistenú cibuľu, pór a dva strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme a varíme domäkka. Uvarenú polievku precedíme, sliepku oberieme od mäsa a mäso i zeleninu vložíme späť do polievky. Hotovú polievku pred podávaním dochutíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA