RECEPTY Výživný hlávkový šalát.

08.11.2014 02:59

Suroviny 

4 menšie hlávky šalátu, 4 vajcia, 80 g tvrdého syra (eidam), 200 g šunkovej salámy, 4 menšie paradajky, kapia, reďkovky, kečup, horčica, majonéza, maslo, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

Postup

Vajcia uvaríme natvrdo, vychladíme, olúpeme a nastrúhame. Hlávky šalátu operieme vcelku a necháme okvapkať. Po obvode tanierov uložíme šunkovú salámu do stredu hlávku šalátu. Ten pokvapkáme zmesou z kečupu, majonézy, trochy horčice, soli a čierneho korenia. Kečupu a horčice dáme len na zafarbenie majonézy. Porcie šalátu posypeme nastrúhaným vajcom a syrom. Pokvapkáme trochou kečupu a ozdobíme plátkom paradajky, petržlenovou vňaťou, reďkovkou a maslom. Podľa sezóny môžeme na ozdobu použiť viacero druhov zeleniny.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA