RECEPTY Večerný šalát.
09.01.2015 01:59Suroviny na 4 porcie
4 hlávky šalátu, 4 vajcia, 80 g tvrdého syra (eidam), 200 g šunkovej salámy, 4 menšie paradajky, struk kapie, reďkovky, maslo, kečup, jogurt, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať alebo pažítka, bazalka ap.
Postup
Vajcia uvaríme natvrdo, vychladíme, olúpeme a nastrúhame. Hlávky šalátu operieme vcelku a necháme okvapkať. Po obvode tanierov uložíme šunkovú salámu do stredu hlávku šalátu, ktorú pokvapkáme zmesou z kečupu, jogurtu, trochy horčice, soli a čierneho korenia. Kečupu a horčice dáme len na zafarbenie jogurtu. Porcie šalátu posypeme nastrúhaným vajcom a syrom. Pokvapkáme trochou kečupu a ozdobíme plátkom paradajky, petržlenovou vňaťou, reďkovkou a maslom.
———
Späť