RECEPTY Sýty tuniakový šalát.
08.07.2015 02:46Suroviny na 4 porcie:
2 konzervy tuniaka, 1 ks cibuľa, 2 ks fenikel, 3 ks farebná paprika, 4 ks uvarené vajce natvrdo
Dresing: 4 PL olivový olej, 4 PL vínny ocot, 1/2 cl práškový cukor, mleté čierne korenie, soľ, 1 PL kôpor
Postup receptu:
Tuniaka scedíme, fenikel a papriky nakrájame na tenké pásiky, očistenú cibuľu na kolieska. Všetko dáme do šalátovej misy. Uvarené vajcia nakrájame na osminky a pridáme k zelenine. Olej a ocot dobre vymiešame, ochutíme cukrom, korením, soľou a nalejeme na šalát. Opatrne premiešame a šalát posypeme nakrájaným kôprom. Ak chcete ponúknuť šalát ako hlavné jedlo, primiešajte doň uvarenú ryžu a namiesto dresingu pridajte len pár kvapiek balzamového octu.
———
Späť