RECEPTY Pochúťkový šalát.
31.01.2015 08:35Suroviny na 4 porcie
500 g suchej alebo konzervovanej fazule, 250 g kvasenej kapusty, 250 g sterilizovaného hrášku aj s nálevom, cibuľa, 2 dl bieleho jogurtu, jemná netučná klobása, plnotučná horčica, bylinkový olej, čili korenie, mleté čierne korenie, soľ
Postup
Vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode so štipkou rasce. Scedíme a necháme vychladnúť. Konzervovanú lfazuľu en scedíme. Nadrobno nakrájanú kyslú kapustu dáme do misy spolu s posekanou cibuľou a kolieskami uvarenej klobásy, prípadne salámou nakrájanou na rezance. Posolíme, okoreníme, pokvapkáme bylinkovým olejom, pridáme jogurt, horčicu a dobre spolu premiešame Necháme 30 min. v chlade odstáť. Podávame s celozrnným chlebom alebo pečivom, prípadne aj ako prílohu.
———
Späť