RECEPTY Pikantný šalát.
10.11.2014 00:40Suroviny
konzerva sterilizovaných šampiňónov, 400 g parizeru, 3 cibule, 2 sterilizované uhorky, 5 strúčikov cesnaku, jablko, 3 feferóny, kapia, 2 vajcia, 150 - 200 g tvrdého údeného syra, 75 g ostrého kečupu, 2 dl oleja
Postup
Vajcia uvaríme natvrdo, ochladíme, olúpeme a nadrobno nasekáme. Šampiňóny zlejeme a nakrájame na tenké plátky. Parizer a kapiu nakrájame na rezance, cibule a feferóny zbavené semienok nakrájame na drobné kocky. Cesnak prelisujeme, uhorky a syr nastrúhame alebo nadrobno nakrájame. Jablko zbavené jadrovníka nastrúhame. Všetky suroviny opatrne premiešame, zalejeme zálievkou z oleja a ostrého kečupu a na 24 hod, dáme odležať do chladu.
———
Späť