RECEPTY na CHUDNUTIE ZEMIAKY S HYDINOVÝM MÄSKOM

10.10.2016 17:31

Suroviny

Zemiaky podľa potreby, asi 30 dkg mletého hydinového mäsa, trocha hrášku ( sterilizovaného, čerstvého alebo mrazeného ), 1 väčšia cibuľa, podľa chuti cesnak, 1 kelímok šľahačkovej smotany, štipka majoránky, soľ, štipka bieleho mletého korenia, slnečnicový alebo olivový olej

Postup

V kuchte si uvaríme zemiaky v šupke. Medzitým speníme cibuľku, pridáme mäso a opekáme. Potom k nemu pridáme na kúsky nasekaný cesnak, hrášok, uvedené korenia a osolíme. Uverené zemiaky nakrájame na  kúsky, vmiešame k mäsovej zmesi. Všetko navrstvíme do vymasteného pekáča a dáme do predhriatej rúry. Po 10 minútach zmes polejeme mliekom zriedeným jogurtom a necháme ešte 20 minút pri zníženej teplote dopekať.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA