Recepty na chudnutie Šampiňónový šalát so žeruchou a zelerom
20.06.2016 13:37Suroviny a ingrediencie 4 porcie
4 veľké hlávky šampiňónov, 1 balebo instantnej bylinkovej omáčky, 5 PL olivového oleja, polovica červenej kapie, mleté čierne korenie, soľ, 150 g stopkového zeleru, malá hlávka ľadového šalátu, 150 g žeruchy, 3 PL vody
Postup
Vňať stopkového zeleru očistíme a nakrájame na prúžky, listy šalátu a žeruchu opláchneme, necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky. Opláchnutú a očistenú papriku pokrájame na malé kocky. Instantnú bylinkovú omáčku rozrobíme s 3 PL vody a 3 PL oleja. Do misy dáme zeler, šalát a žeruchu; zalejeme bylinkovou omáčkou a jemne premiešame. Šampiňóny nakrájané na plátky orestujeme na troche oleja potom podľa chuti okoreníme a poukladáme spolu s paprikou na šalátovú zmes.
———
Späť