RECEPTY na CHUDNUTIE Makaróny na ázijský spôsob

08.08.2016 11:38

Suroviny na 4 porcie

3 póry (väčšie), kuracie prsia, mleté čierne korenie, soľ, 2 PL tekutého medu, 300 g makarónov, 300 ml hydinového vývaru, 3 PL dezertného vína (biele), 2 PL sójovej omáčky, 2-3 nasekané chilli papričky (bez jadrovníka), trochu cukru, 1 čajovú lyžičku maizeny, 1 polievková lyžica masla, olej

Postup

Na panvici si rozpálime olej. Mäso si nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť na oleji, znížime teplotu a do mäkka opečieme. Horúce mäso osolíme a nalejeme naň med. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho nabok a odložíme. Môžeme dať variť makaróny v osolenej vode podľa návodu, keď budú hotové - zlejeme a odkvapkáme. Do výpeku pridáme hydinový vývar. Ďalej tam pridáme víno a nakoniec sójovú omáčku. Všetko to necháme prevrieť, dochutíme soľou a korením. Potom ešte pridáme nasekané chilli papričky. Zamiešame, dochutíme troškou cukru. V malom množstve vody si rozmiešame maizenu a prilejeme do omáčky. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Očistíme si pór a nakrájame na väčšie kúsky aj s listami, v ďalšej panvici ho opražíme na masle. Necháme ho tam, kým nebude stredne mäkký. Nádobu môžeme prikryť. Odložené mäso dáme do omáčky a zamiešame. Ďalej pridáme pór. Zamiešame. Zmes omáčka, mäso, pór dáme na makaróny. A nakoniec sa to celé pokúsime premiešať a potom už len podávame.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA