RECEPTY na CHUDNUTIE Kurací šalát s ryžou i hubami
12.09.2017 16:35Suroviny a ingrediencie 4 porcie
200 g uvarenej ryže, 2 PL oleja, cibuľa, 150 g čerstvých alebo 15 g sušených húb, 150 g vareného alebo pečeného kuracieho mäsa, 1 PL sójovej omáčky, 1 ČL medu, mletý ďumbier, soľ, petržlenová vňať alebo pažítka, bazalka a pod.
Postup
Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Na oleji speníme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme očistené a na plátky nakrájané huby, osolíme a zakryté podusíme domäkka. Kuracie mäso oberieme z kostí a nakrájame na rezance. V miske alebo šálke premiešame sójovú omáčku s olejom, soľou, medom a ďumbierom. Do ryže vmiešame vychladnuté huby, mäso a napokon zálievku. Vychladíme a podávame posypané nasekanými vňaťami.
———
Späť