RECEPTY na CHUDNUTIE Kurací šalát s ryžou a zeleninou
26.07.2016 16:39Nutričné hodnoty v 1 porcii: 496 kcal - sacharidy 54 g, bielkoviny 34 g, tuky 16g (z toho nasýtené tuky 2 g)
Ingrediencie: Počet porcií: 4
4 ks kuracích pŕs (bez kosti a kože) asi po 100 g, 250 g dlhozrnnej ryže, soľ a čierne korenie, ½ uhorky, nakrájanej na malé kocky, 300 g reďkoviek, nakrájaných na kocky, 1 zväzok skorej cibuľky nakrájanej na kolieska, 1 lyžička čerstvého nasekaného estragónu, šťava z 1 citróna
Na marinádu:
nastrúhaná kôra z 1 citróna, 2 strúčiky cesnaku, lisované, 2 lyžice olivového oleja, šťava z ½ citróna
Postup
Pripravte si marinádu do väčšej misky. Prelisujte cesnak, pridajte olivový olej, šťavu z ½ citróna, kôru nastrúhanú z polovice citróna a vymiešajte. Pridajte kuracie prsia a nechajte 30 minút marinovať. Uvarte ryžu podľa návodu a nechajte vychladnúť. Rozohrejte panvicu na grilovanie. Marinované kuracie prsia vyberte z marinády, posoľte, okoreňte a opekajte cca 10-12 minút. Opečené kurča zabaľte do papiera na pečenie a nechajte 5 minút „odpočívať". Vo veľkej mise zmiešajte vychladenú ryžu, kúsky kurčaťa pokrájaného na malé kocky aj so šťavou. Pridajte uhorku, reďkovky a bylinky. Zakvapkajte citrónovou šťavou, podľa chuti prisoľte a okoreňte.
———
Späť