RECEPTY na CHUDNUTIE Havajský steak

28.10.2016 11:30

Ingrediencie

0,75 kg mletého mäsa (hovädzie), 2 vajcia, kari korenie, 4 kolieska zaváraného ananásu, 2 lyžice zaváraných višní, 4 lyžice suchého bieleho vína, 4 lyžice mlieka alebo kyslej smotany, 1 lyžica masla, 1 lyžica hladkej múky, olej na opečenie, worcesterská omáčka, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Mäso zmiešame s vajcom, osolíme, okoreníme a pridáme kari korenie. Z tejto zmesi urobíme asi 4 stejky, ktoré z oboch strán pečieme na oleji. Na konci opekania pridáme do výpeku kúsok masla na zjemnenie chuti. Hotové mäso vyberieme a do tuku dáme ohriať ananás a višne. Medzitým si z hladkej múky a masla pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vodou a necháme prevrieť. Až potom prilejeme biele víno, smotanu alebo mlieko. Opatrne dochutíme worcesterskou omáčkou, prípadne korením alebo kari korením. Na upečené stejky naložíme zohriate ovocie, zalejeme omáčkou a podávame.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA