Recepty na chudnutie Cestoviny so zeleninovou omáčkou a parmezánom

26.02.2018 15:28

Suroviny na 4 porcie:

4 ks menšia cuketa, 2 ks baklažán, soľ, 150 g šampiňóny, 1 zväzok petržlenová vňať, 1 strúčik cesnak, 4 PL olivový olej, 2 KL oregano, mleté čierne korenie, 500 g cestovín, 50 g parmezán

Postup receptu:

Cuketu a baklažány umyjeme, konce stopiek odkrojíme a zeleninu nakrájame na plátky hrubé asi 1/2 cm. Potom ich posypeme soľou a necháme 20 minút odležať. Šampiňóny očistíme, opláchneme, opatrne ich osušíme papierovou utierkou a nakrájame na tenké plátky. Cuketu a baklažány opláchneme pod tečúcou vodou a tak isto opatrne osušíme. Petržlenovú vňať opláchneme, silnejšie stonky odstránime a zvyšok nasekáme najemno. Cesnak ošúpeme a rozotrieme. Na panvici rozpálime olej, cesnak s petržlenovou vňaťou krátko opražíme a pridáme plátky cukety, baklažánov a pokrájané huby. Zeleninu chvíľu opražíme, potom okoreníme oreganom a čiernym korením a osolíme. Za stáleho miešania ju pomaly varíme na miernom ohni. Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu na obale v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody. Scedíme a necháme odkvapkať. Zeleninu ešte raz dochutíme a dáme spolu s cestovinou do nahriatej misy. Premiešame a podávame s nastrúhaným parmezánom. 

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA