RECEPTY Kuracina s citrónovou omáčkou.

05.06.2015 01:03

Suroviny na 4 porcie

4 ks vykostených kuracích pŕs po 150 g, bez kože, 1 lyžica slnečnicového oleja, soľ a čierne korenie, šťava z 2 citrónov, 2 lyžice hladkej múky, 150 g šampiňónov, 150 ml kuracieho vývaru, 1 lyžica nasekaného tymiánu, 6 skorých (jarných) cibuliek, niekoľko kúskov čerstvého tymiánu na ozdobu. 

Postup

Cibuľku nakrájajte nadrobno, šampiňóny na štvrtky. Mäso osoľte a okoreňte, obaľte v múke. V menšom hrnci rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľku a mäso. Opekajte cca 6 minút. Pridajte citrónovú šťavu, šampiňóny a zalejte vývarom. Pod pokrievkou duste približne 20 minút. Pred podávaním dochuťte hotový pokrm bylinkami - vmiešajte tymián a skorú cibuľku nakrájanú na kolieska. Podľa chuti dosoľte a okoreňte. 

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA