RECEPTY Kuracia pochúťka
06.04.2014 04:30Suroviny na 6 porcií:
§ 1,5 kg kuracie prsia
§ 2 kg zemiaky
§ 3 ks veľká cibuľa
§ 500 g lečo
§ 5 strúčikov cesnak
§ korenie na kura
§ sladká paprika
§ soľ
§ olej
§ rozmarín
Postup receptu:
Umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do zapekacej misy. Cibuľu nakrájame na pásiky a osmažíme na panvici do hneda (10 min.). K mäsu pridáme roztlačený cesnak, 2 PL rozmarínu, 1 PL soli, 2 PL sladkej papriky a celé balenie korenia na kuracie mäso. Zmes poriadne premiešame, prikryjeme a vložíme na 2 hod. do chladničky. Po dvoch hodinách mäso vyberieme z chladničky, pridáme osmaženú cibuľu, lečo (so šťavou) a zemiaky nakrájané na väčšie kusy. Pečieme pri teplote 220 stupňov 15 min., potom teplotu znížime na 160-170 stupňov a pomaly pečieme v zapekacej mise 75 min. minút. V polovici pečenia zmes premiešame.
———
Späť