RECEPTY Kuracia pochúťka

06.04.2014 04:30

Suroviny na 6 porcií:

§         1,5 kg kuracie prsia

§         2 kg zemiaky

§         3 ks veľká cibuľa

§         500 g lečo

§         5 strúčikov cesnak

§         korenie na kura

§         sladká paprika

§         soľ

§         olej

§         rozmarín

Postup receptu:

Umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do zapekacej misy. Cibuľu nakrájame na pásiky a osmažíme na panvici do hneda (10 min.). K mäsu pridáme roztlačený cesnak, 2 PL rozmarínu, 1 PL soli, 2 PL sladkej papriky a celé balenie korenia na kuracie mäso. Zmes poriadne premiešame, prikryjeme a vložíme na 2 hod. do chladničky. Po dvoch hodinách mäso vyberieme z chladničky, pridáme osmaženú cibuľu, lečo (so šťavou) a zemiaky nakrájané na väčšie kusy. Pečieme pri teplote 220 stupňov 15 min., potom teplotu znížime na 160-170 stupňov a pomaly pečieme v zapekacej mise 75 min. minút. V polovici pečenia zmes premiešame.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA