RECEPTY Kurací šalát so zdravými tukmi.
23.02.2015 01:47Suroviny na 4 porcie
100 g vykôstkovaných čiernych olív, 250 g mäsa z kuracích pŕs, 3 PL rastlinného oleja, 4 PL olivového oleja, 4 PL pomarančovej šťavy, 3 PL citrónovej šťavy, mleté čierne korenie, soľ, hlávka šalátu
Postup
Hlávkový šalát rozoberieme na jednotlivé listy, ktoré umyjeme, osušíme utierkou, natrháme na menšie kúsky a vložíme do hlbšej misy. Na marinádu zmiešame olej, pomarančovú a citrónovú šťavu, soľ a korenie. Marinádu nalejeme na šalát, zľahka premiešame a na pár minút odložíme do chladu. Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na rezančeky, osolíme a prudko opečieme na oleji. Na vychladený šalát poukladáme pečené kuracie mäso, pridáme olivy a podávame.
———
Späť