RECEPTY Hovädzí guľáš.

14.03.2015 02:32

Suroviny na 5 porcií:

600 g hovädzie mäso, 250 g cibuľa, 2 ks zemiaky, 2 ks paprika, 1 ks paradajka, 3 KL paradajkový pretlak, 1 KL soľ, 1 KL majoránka, 1 KL mletá pálivá paprika, 1 KL čierne korenie, podľa chuti cesnak

Postup receptu:

Cibuľu nakrájame na kúsky. Na oleji ju vyprážame, kým zosklovatie. Mäso nakrájame na kúsky a pridáme ho k cibuli. Mäso orestujeme z každej strany. Stále miešame. Potom dolejeme vodu asi po výšku mäsa, premiešame. Pridáme soľ, korenie, majoránku, červenú papriku a paradajkový pretlak. Mäso dusíme, kým nezmäkne. Zemiaky oškrabeme a nakrájame na kocky. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame ju na kocky spolu s paradajkou. Asi pol hodiny pred uvarením mäsa pridáme do hrnca zeleninu. Ak je chuť guláša nevýrazná, pridáme aj 2-3 pretlačené strúčiky cesnaku. Podľa chuti dosolíme a pridáme korenie. Guláš podávame s pečivom alebo so zemiakmi.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA