RECEPTY Grécky šalát

03.05.2014 06:53

Suroviny
2 stredne veľké paradajky, 1 zelenú alebo žltú papriku, 1/2 stredne veľkej uhorky, 1 balíček zelených olív bez kôstky, 2-3 zelené cibuľky, alebo 1 klasická, 100 g syru Niva alebo môže byť aj 125 g bryndze, 2 lyžice bieleho jogurtu, olej lisovaný za studena (olivový alebo slnečnicový), petržlenová vňať, kôpor, morská soľ.

Postup
Paradajky, papriku, uhorku nakrájame na kocky (nie malé), zelenú cibuľku na kolieska. Ak máme len obyčajnú cibuľu tak na tenké kolieska, ktoré rozoberieme. Nivu nakrájame na kocky a vhodíme medzi zeleninu. Vložíme olivy, vňate, osolíme a zľahka vmiešame jogurt a olej. Podávame s celozrnným pečivom alebo hriankami s cesnakom.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA