RECEPTY Farebný tuniakový šalát.
04.12.2014 01:39Suroviny na 4 porcie:
2 konzervy tuniak, 1 ks cibuľa, 2 ks fenikel, 3 ks farebná paprika, 4 ks uvarené vajce natvrdo
Dresing: 4 PL olivový olej, 4 PL vínny ocot, 1/2 cl práškový cukor, mleté čierne korenie, soľ, 1 PL kôpor
Postup receptu:
1.Tuniaka scedíme, fenikel a papriky nakrájame na tenké pásiky, očistenú cibuľu na kolieska. Všetko dáme do šalátovej misy.
2.Uvarené vajcia nakrájame na osminky a pridáme k zelenine. Olej a ocot dobre vymiešame, ochutíme cukrom, korením, soľou a nalejeme na šalát. Opatrne premiešame a šalát posypeme nakrájaným kôprom.
3.Ak chcete ponúknuť šalát ako hlavné jedlo, primiešajte doň uvarenú ryžu a miesto dresingu pridajte len pár kvapiek balzamového octu.
———
Späť