RECEPTY Falošná držková polievka z kurčaťa

31.03.2014 01:32

Suroviny

  • Kosti, drobky a koža z kurčaťa
  • 1 až 1,25 l vody
  • soľ
  • štvrtku zeleru
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžicu oleja
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • štipku mletej štipľavej papriky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • polovicu kocky masoxu
  • 2 strúčky cesnaku
  • majoránku
  • mleté čierne korenie.

Postup

Kuracie kosti, drobky a kožu, zeler a polovicu cibule zalejeme studenou vodou, posolíme a uvaríme domäkka. Druhú polovicu cibule nadrobno pokrájame a opražíme. Primiešame uvarenú, na rezance nakrájanú kožu a opäť opražíme do ružova. Zasypeme paprikou, múkou, premiešame a zalejeme precedeným vývarom. Vmiešame uvarené a na kúsky pokrájané mäso, masox, a ešte krátko povaríme. Polievku ochutíme rozotreným cesnakom, majoránkou, korením.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA