RECEPTY Diétne zeleninové rizoto.
21.02.2015 01:53Suroviny na 4 porcie:
80 g sójové rezance,240 g ryža, 2 ks cibuľa, 5 strúčikov cesnak, 150 g stonkový zeler, 250 g mix koreňová zelenina, 4 PL sójová omáčka, 1 KL kari, 2 PL worchesterská omáčka, 2 KL soľ, olivový olej, zeleninový bujón
Postup receptu:
Cibuľu nakrájame na tenké pásiky a opražíme na 1 PL olivového oleja (cca 10 min.). Medzitým dáme variť sójové rezance do 1 L vriacej vody, do ktorej sme pridali 1 celý zeleninový bujón. Rezance varíme 12 min., scedíme a jemne varechou postláčame cez sito, aby prebytočná voda odtiekla. K osmaženej cibuli pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Po 5 min. pridáme nadrobno nakrájaný zeler. Zmes premiešame, pridáme sójovú a worchesterovú omáčku, soľ a necháme 5 min. dusiť pod pokrievkou. Potom k zmesi pridáme surovú ryžu a premiešame. Zalejeme 600 ml teplej vody, pridáme kari korenie, premiešame a necháme variť pod pokrievkou (znížime teplotu), pokým sa voda neodparí. K uvarenej ryži pridáme sójové rezance a koreňovú zeleninu. Všetko spolu premiešame a podávame.
———
Späť