RECEPTY Diétna zeleninová polievka.

10.01.2015 02:26

Suroviny

900 g tekvicu ( alebo cukety), mrkvu, petržlen, pol kalerábu, pol zeleru, paradajku, pol papriky, cibuľu, zelenú petržlenovú vňať, celé čierne korenie, soľ, ½ lyžičku kurkumy (nemusí byť – ale dodáva žltú farbu polievke),5 lyžíc rastlinného oleja, 1,5 l vody.
Postup

Koreňovú zeleninu nakrájame na menšie kúsky, tekvicu, alebo cukety pozdĺžne rozkrojíme na štvrťky, vyberieme jaderníky a nakrájame. Spolu s nakrájanou zeleninou, cibuľou, paradajkou, paprikou a tekvicou vložíme do vriacej vody. Pridáme korenie, soľ, kurkumu a olej. Varíme pokiaľ sa uvarí koreňová zelenina. Tesne pred odstavením zo zdroja tepla pridáme umytú petržlenovú vňať. Môžeme podávať s ryžovými niťovkami, alebo uvareným pšenom.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA