RECEPTY Chutnučkavá kuracinka.
02.03.2015 01:14Suroviny
plátok mäsa kuracieho, jablko, malá cibuľa, olej olivový, korenie karí, 3-4 PL bieleho jogurtu, soľ, korenie mleté čierne
Postup receptu
Plátok kuracích pŕs pokrájame na dlhšie prúžky. Osolíme, okoreníme a posypeme karí korením. Malú cibuľu nakrájame a opečieme na olivovom oleji. Pridáme prúžky mäsa, ktoré necháme zatiahnuť, podlejeme vodou a necháme prikryté dusiť. Medzitým nastrúhame nahrubo jedno jablko. S malým množstvom vody - cca 50 ml dáme dusiť pod pokrievku na pätnásť minút. Udusené jablko rozmixujeme s tromi, štyrmi lyžicami bieleho jogurtu, ktorý pyré zjemní a dodá mu veľmi zaujímavú chuť. Pyré môžete dochutiť troškou škorice či citrónovej šťavy. Na tanier naservírujeme šalát, ryžu a pyré, na ktoré pokladieme kúsky mäsa.
———
Späť