RECEPTY Cestoviny s hráškom

13.04.2014 07:44

Suroviny na 4 porcie:

§         400 g cestoviny

§         2 PL olej

§         300 g hrášok mrazený

§         250 g šunka

§         1 ks cibuľa

§         250 g polotvrdý syr

§         mleté čierne korenie

§         soľ

Postup receptu:

§         Cibuľu olúpeme a nakrájame ju nadrobno. Potom ju opražíme do zlata na oleji, pridáme k nej hrášok a na kocky nakrájanú šunku.

§         Potom pridáme asi 100 ml vody a dusíme, až kým hrášok nezmäkne.

§         Ku mäkkému hrášku prilejeme smotanu na varenie, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a krátko povaríme. Do takto pripravenej omáčky zamiešame ešte dve lyžice strúhaného syra.

§         Cestoviny vysypeme do osolenej vriacej vody a podľa návodu na obale uvaríme do polomäkka.

§         Potom ich scedíme, pridáme k ním pripravenú hráškovú omáčku, premiešame, posypeme ešte trochou syra a podávame.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA