Keď chcete SCHUDNÚŤ prestaňte ZAPÍJAŤ JEDLO. Rady na stravovanie a účinnú diétu.

08.04.2011 05:02

Pri chudnutí platí veľmi dôležitá zásada. Musíte dodržiavať pitný režim. Spočíva v príjme tekutín cca 4 dcl na 10 kg vlastnej váhy. Môže sa Vám stať, že dodržiavate nové stravovacie zásady, ale napriek tomu ručička na váhe nie a nie klesnúť pod vysnívanú hranicu. Prečo? Čo, musíte zmeniť?

Stravovanie a príjem tekutín
Dôležitou zásadou je, že pokiaľ chcete telo odľahčiť, musíte mu uľahčiť trávenie. Dosiahnete to správnou voľbou potravín a v neposlednom rade vylúčením tekutín počas konzumácie jedla. V opačnom prípade si tráviaci proces značne sťažíte.

Ak náhodou dodržiavate tzv.  „zaručenú" diétnu radu, že tekutiny bezprostredne pred, počas i po jedle vám dodajú potrebný pocit zasýtenia a vďaka tomu zjete menej a teda i schudnete, rýchlo s ňou skoncujte. Ide o nevhodné odporučenie, ktorého dodržiavaním nielenže pocit plnosti budete mať, ale plným aj zostanete.

Prečo jedlo bojuje s tekutinami
Skonzumovanú potravu telo nemôže v pôvodnej forme využiť, a preto ju potrebuje spracovať trávením. Požívanie tekutín súčasne s jedlom celý tento prirodzený proces narušuje, pretože tráviace šťavy a enzýmy sa zriedia a potrava je do čriev doslova spláchnutá ešte skôr, ako ju žalúdočné šťavy stihnú vôbec tráviť. Následne vznikajú tráviace ťažkosti, komplikácie so žalúdkom, nadúvanie, grganie alebo bolesti. Z dlhodobého hľadiska si takýmto stravovaním pomáhate nielen pribúdajúcimi kilami, ale aj rôznymi zdravotnými problémami.

Zmeňte spôsob svojho stravovania
Aj keď vám možno už od detstva vtĺkali do hlavy, že jedlo treba poriadne zapiť, tak tento omyl ihneď zmeňte. Nepite nielen počas jedla, ale i 20 minút pred ním a hodinu po ňom. Dodržiavanie nových zásad sa vám spočiatku môže javiť ako nezvládnuteľné, pretože pocit smädu býva často veľký. Ak si pitie odpustíte a budete sa riadiť odporúčanými časovými odstupmi, ľahší pocit po jedle bude evidentný. Sucho v ústach u vás  rýchlo zmizne, ide v podstate len o zvyk. Čo vám zostane, bude energia, ktorú organizmus už nebude musieť použiť na sťažené podmienky trávenia. Navyše, vaše brucho nebude zaťažené prebytočnými plynmi, či pocitom ťažoby.

Pitný režim musíte dodržiavať
Dodržujte dostatočný prijem tekutín počas dňa, naplánujte si ho však vždy mimo času jedla. Tekutiny do tela dostávajte priebežne, radšej v malých dávkach, pre váš organizmus to bude prirodzenejšie a samozrejme ľahšie. Najväčší podiel tekutín by mal človek prijať v dopoludňajších hodinách, preto nezabúdajte piť hlavne medzi raňajkami a obedom. Sladké malinovky, či ťažké šťavy nie sú ideálnym riešením, zvoľte radšej čistú vodu, neperlivú minerálku, prípadne bylinné čaje.

Čím bližšie k večeru, tým by mal byť príjem tekutín nižší. Existuje ale jedna výnimka, ktorú si môžete dopriať. Dobrú ľahkú večeru skombinujte s pohárom červeného vína. Spomedzi všetkých tekutín je jediným priateľom tráviaceho procesu, ale len v malom množstve.

Ak podriadite svoje stravovanie novému režimu, schudnete zdravšie a bezbolestne. Žiadne hladovky, či zázračné tabletky. Iba nepatrné obmedzenie, ktoré prinesie veľké zmeny na vašej postave. Nielenže sa budete lepšie cítiť, ale potvrdí to aj ručička na váhe.

 

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE (kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

 PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach  www.schudnut-ako.meu.zoznam.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

 Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA