Diéty V ktorom mäse a mäsových výrobkoch je NAJVIAC a NAJMENEJ TUKU.

29.10.2013 06:13

Keď ste sa rozhodli schudnúť, mnohí ste sa začali zaujímať o energetickú náročnosť stravy, o množstvo kalórií, ktoré za deň zjete. Vaším cieľom by malo byť obmedzenie sladkých a tučných jedál. Najväčším zdrojom tukov sú mäso a mäsové výrobky. Keď zjete 100 gramov slaniny, tak zjete zhruba 800 kcal a to je pre nejednu ženu pri chudnutí celodenný doporučený kalorický príjem. Určite budete prekvapení z toho, koľko zlých tukov a kalórií obsahujú vaše obľúbené mäsové výrobky a niektoré druhy mäsa. 

Prehľad množstva tukov a kalórií v jednotlivých druhoch mäsa a v mäsových výrobkoch.

Potraviny

váha (g)

bielkoviny (g)

sacharidy (g)

tuky (g)

Kcal

Baranina

100

17,1

0

19

240

bôčik lahôdkový

100

11,5

 

61,0

589

Bravčová málo mastné (karé pečené)

100

27,0

0,0

15,0

238

Bravčová slanina

100

2,5

0,0

89,0

806

Bravčová sviečkovica panna

100

30,5

0,0

6,5

179

Bravčové chudé

100

18,2

0

14,2

238

Bravčové karé pečené

100

16,5

0,0

21,0

262

Bravčové kolienko

100

17,4

0,0

25,8

302

Bravčové ražniči

100

19

4

25

326

Bravčové stehno

100

12

12

14

166

bravčové vo vlastnej šťave

100

13,7

0,1

27,3

300

Bravčový bôčik, dusené

100

29,0

0,0

30,3

388

bravčový rezeň smažený

100

22,5

0,1

17

321

cigánska pečienka -

100

0,0

0,0

0,0

232

čevapčiči

100

19,0

5,0

23,0

292

Debrecínka -

100

2

0,1

21

269

Droby

100

0,0

0,0

0,0

202

Filé

100

16,0

0,0

0,8

76

filé mrazené

100

13,6

0,1

0,5

59

Filé, Treska

100

16,5

0,1

0,4

74

Hovädzia roštenka pečená -

100

28

0,1

7,6

180

Hovädzia sviečková -

100

20,6

0,3

7,6

146

hovädzie prírodné pečené

100

0,0

0,0

0,0

180

Hovädzie stehno

100

20,0

0,0

8,0

153

Hovädzie varené

100

24,5

0,0

8,0

170

hovädzie vo vlastnej šťave

100

16,6

0,2

10,3

160

Hovädzia sviečková dusená

100

21,0

0,0

8,0

160

Hus

100

15,0

0,2

32,0

358

Huspenina

100

8

1

6

93

Huspenina ťažká s kuracím mäsom

100

8

5

12

139

jaternica

100

12,0

10,5

15,2

227

Kabanos -

100

13,6

1,9

27,8

290

Kačacie mäso pečené -

100

15,3

0

39,1

406

kapor

100

7,9

0,0

2,9

57

Klobása čabajská

100

23,0

0,0

48,5

530

klobása moravská

100

12,3

0,1

21,2

245

Krabie tyčinky

100

18,5

1,5

1,5

123

Kura pečené -

100

12,6

1,1

3,2

86

kurací rezeň zo syrom

100

37,0

4,0

32,0

449

kuracia (hydinová)  pašteka -

100

19

1,2

22,7

280

kuracia (hydinová) tlačenka -

100

18,5

0,2

11,9

174

kuracie (hydinové) párky lahôdkové -

100

13,9

1,6

19,2

245

Kuracie prsia -

100

18,9

0,3

1,0

87

kuracie prsia s kožou

100

22,2

0,1

6,2

145

kuracie rezne

100

18,9

0,3

0,6

87

Kurča, kuracie stehno -

100

20,0

0,4

7,0

137

Losos

100

20,0

0,0

14,0

201

Makrela

100

18,0

0,1

11,6

190

makrela pitvaná

100

12,3

0,1

7,5

113

Makrela údená -

100

14,2

0

10,9

179

Makrela v tomate -

100

14,3

3

7,4

133

mäso bravčové - kare

100

14,7

0,0

12,1

170

mäso bravčové - krkovička

100

15,4

0,0

25,0

286

mäso bravčové chudé - priemer

100

10,5

0,0

24,0

252

mäso bravčové tučné

100

8,7

0,0

37,0

361

mäso hovädzie - priemer

100

12,5

0,0

13,0

167

moravský vrabec

100

16,0

4,0

32,0

376

Morčacie mäso -

100

15,6

0,2

5,5

97

párky

100

12,5

1,4

22,4

259

párky hydinové

100

16,8

0,1

9,9

155

Párky sójové - AlfaBio

100

17,2

9,2

13,7

228

Párky sójové - Vegarky - SojaProdukt

100

9,0

14,0

34,0

401

Pečienka kuracia

100

18,9

1,1

4,0

117

Pečeňový syr -

100

13,9

1,3

32

353

Rybacie filé z tresky -

100

17,7

0,1

0,4

75

Ryby - Filé z aljašskej tresky -

100

16,0

0,0

0,1

65

Ryby - Sardinky v oleji -

100

24,1

0,0

13,9

221

Ryby - Slede mexické

100

19,0

28,7

8,0

256

Ryby korenené filety, slede v zelenine (Lidl-200g)

100

18,5

3,3

3,2

130

Ryby - pečený sleď v marináde

100

14

1,8

2

154

Ryby -sardinky v paradajkách -

100

12,9

4,4

6,3

126

salám Gothaj -

100

10,1

0,1

37,9

427

Salám jemný -

100

11,8

0,1

23

259

Salám jemný hydinový -

100

11,9

1

17

182

Salám konský -

100

14,7

3,4

6,1

125

salám lovecký -

100

27,5

0,2

35,0

443

salám šunkový -

100

17,8

0,1

14,6

200

Saláma priemer

100

0,0

0,0

0,0

381

Sardelová pasta -

100

6,6

0

23

237

Sardinky v oleji -

100

22,6

1,3

19,4

242

sardinky v tomate

100

12,5

4,3

6,1

122

Slanina anglická -

100

10,5

0

40

396

Slanina bravčová domáca -

100

3,5

0,1

84

761

Slede

100

17,7

0,1

12,5

183

Škvarky

100

63,9

0,0

18,2

441

špekáčky

100

8,8

1,8

27,1

289

Šunka hydinová

100

26,6

0,0

12,9

221

Šunka kuracia jemná

100

8,2

0,1

6,8

96

Šunka prasa

100

26,0

0,0

27,0

360

tlačenka hydinová

100

16,6

0,1

10,8

165

tlačenka tmavá

100

13,6

0,2

25,6

285

treska obyčajná

100

9,6

0,1

0,2

41

Tuniak stejk konzerva

100

20,0

0,0

15,0

226

Tuniak v oleji

100

23,8

0,0

21,0

282

Tuniak vo vlastnej šťave

100

24,0

0,0

0,6

101

Údená krkovička -

100

15,7

0

36,6

385

Údenáče

100

16

0

8

118

zavináče -

100

11,3

5,5

11,9

175

zavináče - Hering Filles

100

8

0,5

8

105

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite a vyplňte nasledovný formulár  

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.sk a www.chudnutie.biznisweb.sk

Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA