Diéty POLIEVKA je tiež súčasťou chudnutia.

27.12.2015 08:27

Polievka by sa u vás mala stať jedným z nástrojov ako schudnúť, ako dodávať vášmu organizmu vyváženú stravu a potrebné živiny zo zeleniny a najmä strukovín. Veď dobrá šošovicová alebo fazuľová polievka chutí a zasýti vás na dlhší čas, obsahujú totiž väčšie množstvo bielkovín.

Pri diéte a chudnutí sú vhodné polievky číre, nezahustené zeleninové, paradajkové, kapustové, mäsové, rybacie, bez knedlíčkov.

Zdravá, výživná a chutná polievka plná zeleniny a byliniek je dobrý spôsob, ktorý vám minimálne pomôže zjesť menšiu porciu hlavného jedla, zrýchli a zjednoduší proces chudnutia.

Polievky majú nižšiu energetickú denzitu (obsahujú viacej vody) a dodajú telu menej energie ako hlavné jedlo.

Polievka pred hlavným jedlom povzbudzuje sliznicu žalúdka, čo vedie k lepšiemu tráveniu stravy. Zvyšuje sekréciu žalúdočných štiav, preto je pre dobre fungujúce zažívanie tak dôležitá.

Zahusťované, smotanové, sýte strukovinové polievky, husté polievky s množstvom cestovín alebo knedličkami a instantné polievky nepatria medzi polievky podporujúce chudnutie.

Vhodná polievka  vám rozprúdi spaľovanie tukov a prečistí telo. Zeleninová polievka obohatená o cestoviny vás aj zasýti, keďže obsahuje aj množstvo uhľohydrátov a vlákniny. V lete vás osvieži, v chladnom počasí zahreje a počas celého roka vás zásobí živinami. Stačí si vybrať správnu polievku.

Redšie vývary so zeleninou vás zdravo zasýtia, zlepšia váš denný pitný režim a hlavne dodajú telu prepotrebnú vlákninu, vitamíny a stopové prvky. Dobrým riešením sú aj vývary z kuracieho a hovädzieho mäsa, doplnené koreňovou zeleninou či hráškom. Hustými polievkami by ste však pre ich vysokú kalorickú hodnotu mali v priebehu týždňa občas nahradiť hlavný chod a nekonzumovať ich ako predjedlo.

Bohužiaľ sa však polievka pomaly, ale isto vytráca  z našich jedálnych lístkov. Ľudia s nadváhou často zabúdajú, že nemusí byť len prvým chodom pred hlavným jedlom, ale práve naopak, samotná polievka vás môže nielen úplne nasýtiť, ale aj zahriať alebo dokonca aj vyliečiť.

Pórová polievka
Rozhýbe lenivé črevá, zrýchli metabolizmus a pomôže pri chudnutí. Jej príprava je jednoduchá, potrebujete len kilo póru. Pripravte si jeho biele časti, nakrájajte nadrobno a uvarte domäkka. Troška osoľte a okoreňte.

Kapustová polievka
Kapusta je známym požieračom tukov. Pripravte si menšiu hlávku kapusty, cibuľu, zeler, rajčiny, papriku, soľ a koreniny. Kapustu nakrájajte najemno, zeleninu na drobné kúsky,. Všetko dajte do hrnca, zalejte vodou, mierne osoľte, okoreňte a môžete variť. Chuť polievky nechajte na vyvarenej zelenine, nepoužívajte bujóny či iné dochucovače. Aby bola polievka diétna, nepridávajte do nej nič navyše. Varte asi 60 minút a môžete jesť.

Kuracia polievka
Medzi tukožrútske polievky patrí aj polievka s kuracím mäsom a pohankou, na ktorej prípravu budete potrebovať prsia, pohanku, cibuľu a cesnak. Zeleninu si nakrájajte nadrobno a spolu s pohankou a nakrájaným kuracím mäsom ju opražte na pár kvapkách olivového oleja. Zalejte vodou, prípadne pravým zeleninovým vývarom pre lepšiu chuť a varte, kým pohanka nezmäkne. Na záver pridajte štipku kari korenia, ktoré je známym štartérom metabolizmu.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! Po zapojení sa do nášho programu na chudnutie môžete získať jedálne lístky a recepty na chudnutie

Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA