Diéty Keď ste sa rozhodli schudnúť NAUČTE sa NAKUPOVAŤ.
27.09.2013 00:58Keď ste sa rozhodli schudnúť, tak je dôležité ako si zostavíte svoj jedálny lístok na chudnutie. Vaša strava počas dňa by mala pozostávať z vhodných potravín. V prvej fáze chudnutia by ste sa mali naučiť vhodne nakupovať. Takto si potom môžete zostaviť výživovo rôznorodý a kaloricko úmerný jedálny lístok. Prestaňte každotýždňové cesty na nákup potravín do veľkopredajní považovať za nepríjemnú povinnosť, ktorú treba splniť čo najrýchlejšie. Správny výber potravín v obchode by sa mal stať vaším prvým krokom k zdravej strave a chudnutiu, preto by ste mu mali venovať zvýšenú pozornosť. Pomôže to nielen vám, ale aj vašej rodine.
Ako nakupovať potraviny, aby ste si doma dokázali zostaviť vhodný jedálny lístok na chudnutie.
-
Nenakupujte s prázdnym žalúdkom.
Obchody sú plné nezdravých a kalorických lákadiel – sladkosti, keksíky, mliečne produkty,... Často je takmer nemožné im odolať s prázdnym žalúdkom, ktorý túži po okamžitej dodávke energie. Lepšie urobíte, keď sa pred nákupom najete a takto skôr odoláte rôznym lákaldám.
- Výber ovocia a zeleniny.
- Vyberajte si čerstvé ovocie a zeleninu, aj keď to nie je najvýhodnejšie. Čerstvé ovocie a zelenina obsahujú viac živín ako mrazené alebo konzervované. Zvlášť konzervované obsahujú veľké množstvo cukru a soli. Pri výbere siahnite radšej po malých a mladších plodoch, pretože sú zvyčajne chutnejšie a majú vyššiu koncentráciu živín. A čím je zelenina tmavšia, tým je výživnejšia (mrkva, listová zelenina).
-
Výber chleba, cestovín a ryže.
- Najdôležitejšie je ich kúpiť v čo najmenej rafinovanej podobe. Celozrnný chlieb, cestoviny z tvrdej pšenice a hnedú ryžu uprednostňujeme pred ich rafinovanými variantmi. Neexistuje žiadny nutričný rozdiel medzi čerstvými alebo vysušenými cestovinami. Čerstvé cestoviny sa rýchlejšie uvaria, ale sú drahšie.
- Výber mäsa, hydiny a rýb.
- Najzdravšou voľbou je ryba. Olejové ryby, ako makrely, lososy a pstruhy obsahujú tuky, ktoré sú významné pre naše zdravie, najmä pre prevenciu srdcových chorôb. Vyhýbajte sa hotovým rybacím výrobkom, pretože sú obalené v ceste alebo strúhanke a po úprave obsahujú viac tuku ako čerstvé ryby.
- Hydina obsahuje relatívne málo tuku, pokiaľ jej pred varením odstránime kožu. Ak predsa kupujete červené mäso, vyberte si chudé kúsky, z ktorých je už tuk odstránený.
- Divina je jediný druh červeného mäsa, ktoré je skutočne relatívne bez tuku.
- Výber mliečnych výrobkov
- Odtučnené mlieko je najzdravší druh mlieka, pretože neobsahuje takmer žiadny tuk. Polotučné mlieko môže byť tiež zdravou voľbou oproti plnotučnému mlieku, pretože obsahuje približne o polovicu menej tukov.
- Syry sú buď vyzreté – tvrdé (čedar, ementál, plesňový syr a parmezán), alebo nevyzreté – mäkké (tvaroh, smotana, mozzarela). Uprednostňujeme nevyzreté syry, pretože v porovnaní s vyzretými väčšinou obsahujú menej tuku a cholesterolu.
- Prírodné, nesladené jogurty so živými kultúrami sú najzdravšie. Ovocné jogurty zvyčajne obsahujú veľké množstvo cukru alebo umelých sladidiel, ako aspartám a stužovače.
Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)
Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,zapojte sa do našich programov
Keď chcete schudnúť vyplňte tento FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)
PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)
Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.sk a www.chudnutie.biznisweb.sk
Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)
———
Späť