Diéty DIÉTNE RECEPTY na CHUDNUTIE na obed i večeru.
05.12.2013 10:02Keď chcete schudnúť, tak by ste mali zmeniť stravovanie. Mali by ste si zostaviť jedálny lístok na chudnutie, ktorý zahŕňa jedlá bez nadmerného množstva tukov i sacharidov, jedlá s dostatkom bielkovín, vlákniny, vitamínov a ďalších živín. Len tak sa zasýtite bez zbytočných kalórií, budete pravidelne chudnúť a aj si zlepšíte metabolizmus. Ponúkame vám zopár vhodných diétnych receptov na obed i večeru.
Šampiňóny so zeleninou
Postup receptu:
Na 2 PL oleja opečieme nasekanú cibuľu a 3 prelisované strúčiky cesnaku. Po 5 minútach prisypeme 1 postrúhanú mrkvu a 1 nakrájanú červenú papriku. Opekáme 4 minúty a prilejeme 100 ml vývaru. Pridáme 1 PL nasekaného oregana a 2 PL nasekanej petržlenovej vňate. Krátko podusíme a zmesou naplníme šampiňóny. Pečieme pri teplote 200 °C asi 10 minút.
Kuracina v jablkovom pyré
Suroviny
§ plátok mäsa kuracieho
§ jablko
§ malá cibuľa
§ olej olivový
§ korenie karí
§ 3-4 PL bieleho jogurtu
§ soľ
§ korenie mleté čierne
Postup receptu
Plátok kuracích pŕs pokrájame na dlhšie prúžky, respektíve môžme ponechať aj vcelku. Osolíme, okoreníme a posypeme karí korením. Malú cibuľu nakrájame a opečieme na olivovom oleji. Pridáme prúžky mäsa, ktoré necháme z oboch strán zatiahnuť, podlejeme vodou a necháme prikryté dusiť. Medzitým nastrúhame nahrubo jedno jablko. S malým množstvom vody - cca 50 ml dáme dusiť pod pokrievku na pätnásť minút. Udusené jablko rozmixujeme s tromi, štyrmi lyžicami bieleho jogurtu, ktorý pyré zjemní a dodá mu veľmi zaujímavú chuť. Pyré môžete dochutiť troškou škorice či citrónovej šťavy. Na tanier naservírujeme šalát, ryžu a pyré, na ktoré pokladieme kúsky mäsa. Ryžu aj mäso môžme poliať výpekom a tou skvelou cibuľkou zo základu.
Pikantné kung-pao
Postup receptu:
Mäso umyjeme, osušíme, mierne vyklepeme a nakrájame na jemné rezančeky. Na rozohriatom oleji, za stáleho miešania mäso opekáme do červena. Potom pridáme ošúpaný, nadrobno pokrájaný ďumbier, sójovú a worchesterskú omáčku, arašidy a za stáleho miešania krátko pražíme. Nakoniec zalejeme maizenou rozmiešanou v troške vody, povaríme 2 minúty a dochutíme soľou. Podávame s hráškovou ryžou.
Mäso na cukete
Postup receptu:
Prsia nakrájame a pridáme koreniny. Pridáme solamyl. Premiešame odložíme do chladničky aj do druhého dňa. Nakrájame zeleninu. Mäso si opečieme. Pridáme zeleninu. Premiešame. Uvaríme ryžu.
Diétny cícerový šalát
Postup receptu:
Zeler umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Čakanku tiež pokrájame na menšie kúsky. Do väčšej misky dáme cícer (vodu z konzervy vylejeme), nakrájanú zeleninu a slnečnicové semená. Pridáme jogurt a šalátové korenie. Všetko spolu premiešame. Podľa chuti môžeme pridať i šťavu z polovice citróna. Šalát uložíme na 1 hod. do chladničky a podávame.
Falošný zemiakový šalát
Postup receptu:
Papriku, uhorku a paradajky umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Tiež cibuľu pokrájame nadrobno. Spolu dôkladne premiešame tuniaka, rastlinné maslo, horčicu a nakrájanú zeleninu. Podľa chutí osolíme a okoreníme.
Zelený šalát s cícerom
Postup receptu:
Zeleninu dôkladne umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kúsky. Šunku nakrájame na pásiky a cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Do misy nalejeme citrónovú šťavu, podľa chuti pridáme soľ, korenie a po kvapkách za stáleho miešania
metličkou pridávame olivový olej, kým nám nevznikne jednotná zmes. Zeleninu a šunku zľahka premiešame a prelejeme vyšľahaným olejovým dressingom.
Pangas so zeleninou v alobale
Postup receptu:
V hrnci povaríme mrazenú zeleninu, zalejeme ju vodou a pridáme trochu masla. Varíme približne 15 min, do mäkka, poprípade zalejeme vodou ak sa voda vyparí. Mrazené filety obalíme v múke, posypeme sušeným cesnakom (podľa chuti) a ešte grilovacie korenie dáme navrch (podľa chuti). Toto urobíme z oboch strán. Na rozpálenú panvicu dáme olej a potom na panvicu dáme filety s trochou vody. Filety neotáčame, a navrchu ich pokoreníme provensalským korením. Varíme 15min, ku koncu som ich zaliala šťavou, ktorá mi ostala zo zeleniny a ešte chvíľu povarila. Na panvicu dáme trochu oleja a rozpálime panvicu, pridáme šálku kuskusu a pražíme 3-5min, nakoniec zalejem horúcou vodou a miešame a varíme 2-4 min. Všetko dáme na tanier.
Ryba pečená so zeleninou
Postup receptu:
Prichystáme si suroviny. Načistíme, nakrájame na kocky. Okoreníme, polejeme trochou oleja, premiešame a dáme piecť zhruba na 45minút na 200stupňoch.
Rybacie kelové závitky
Suroviny na 6 porcií:
- 200 g ryby
- 1 ks kel
- 200 g mrkva
- 1 KL bylinková soľ
- 100 g zeleninová zmes podľa chuti
- 100 g maslo
Postup receptu:
Rybu pokrájame na malé kúsky, zeleninu na drobno. Kel sparíme vo vriacej vode a oddelíme listy. Na každý kelový list položíme kúsok ryby, pridáme zeleninu a posypeme bylinkovou soľou príp. korením na rybu. Uzatvoríme špajľou a narobíme si aj zvyšné závitky. Poukladáme ich do zapekacej nádoby, poukladáme navrch maslo a zapekáme pri 180 C cca 30 minút. Podávame ako ľahkú večeru , napr aj s varenými zemiakmi alebo si zemiaky zapečieme rovno so závitkami.
Ryba pečená na zelenej fazuľke a špenáte
Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)
Keď chcete schudnúť kliknite a vyplňte nasledovný formulár
Keď chcete schudnúť vyplňte tento FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)
Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.sk a www.chudnutie.biznisweb.skChcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)
———
Späť