Diéty DIÉTA podľa KRVNÝCH SKUPÍN.

25.10.2013 03:20

Diéta podľa krvných skupín  je zaujímavá diéta, nesľubuje len chudnutie, ale aj zdravšie a odolnejšie telo. Základným princípom diéty podľa krvných skupín je, že vplyv potravín na náš organizmus a teda aj chudnutie je ovplyvnený našou krvnou skupinou.  Nie je však možné dogmaticky držať sa odporúčaní tejto diéty, pretože každý človek disponuje špecifickým metabolizmom,  ktorého reakcie nemusia zodpovedať tabuľkovým odporúčaniam diéty podľa krvných skupín. Základom tejto diéty je princíp rôznorodosti krvných skupín a tvrdenie, že pre príslušníkov určitej krvnej skupiny existujú potraviny, ktoré ich telu prospievajú a naopak, tie, ktoré mu škodia a spôsobujú obezitu. To znamená, že ak rôzny ľudia jedia rovnaké potraviny, jedni priberajú a iní chudnú. Diéta nie je podložená exaktnými vedeckými dôkazmi. Redukciu hmotnosti, ktorú jej dodržiavaním ľudia dosiahnu je založená hlavne na kontrolovanom príjme odporučených potravín, čoho dôsledkom je celkové zníženie príjmu energie.

Jedálny lístok diéty podľa krvných skupín obsahuje potraviny, ktoré majú človeku napomôcť k lepšiemu fungovaniu organizmu. Diéta by mala okrem straty kilogramov pomôcť zlepšiť zdravotný stav chudnúceho. Podstata stravovania vychádza z pravidiel vytvorených pre každú krvnú skupinu, ktoré nám určujú, aké potraviny máme jesť a naopak, ktoré sú pre náš organizmus nežiaduce.

Stravovanie a potraviny pre osoby s krvnou skupinou 0
Ľudia s nulkou sú ako stvorení pre živočíšne  výrobky a fyzickú aktivitu. Cieľom je podporiť správne fungovanie metabolizmu a štítnej žľazy. Pozor si však treba dávať na tuky, mliečne výrobky a najmä nezdravé údeniny.

Dajte si: steaky z červeného mäsa, divina, teľacina, ryby a morské živočíchy, tofu, fazuľu, kozí syr, figy, slivky, ananás, citróny, maliny, datle, artičoky, brokolicu, cibuľu, špenát, kapustu a listovú zeleninu.

Vzdajte sa: sladkých limonád, prisladených ovocných džúsov, mliečnych výrobkov, kefíru, syrov, šunky, chleba, pečiva, strukovín, müsli , čierneho čaju, zemiakov, kelu, karfiolu, mandarínok, pomarančov, špargle, horčičných semiačok, kečupu, majonézy a všetkých vyprážaných jedál.

Stravovanie a potraviny pre osoby s krvnou skupinou A
Ak máte „áčko“ a ste prívržencom vegetariánskej stravy, robíte dobre! „Áčkari“ by sa totiž mali čo najviac zdržať živočíšnych tukov, ktoré im prinášajú poruchy trávenia. Preháňať to netreba ani s mliečnymi výrobkami, ktoré sú priamou cestou k obezite. Mali by ste však dbať na prísun protirakovinových antioxidantov a posilňovať imunitný systém pomocou vhodných potravín.

Dajte si: vegetariánske produkty, rastlinné oleje,  v malom množstve ryby (kapor, sardinky, losos, makrela) a chudé biele mäso, sóju, sójové syry, sójové mlieko, pohánku, šošovicu, ananás, špenát a ľadový šalát.

Vzdajte sa: mäsa (zakázané sú kačky, pečienky, hovädzina, bažanty a divina), údenín, plodov mora, mliečnych výrobkov, zákuskov, otrúb, banánov, manga, melóna, papáje, pomarančov, piva, likérov, kelu, húb a zemiakov.

Stravovanie a potraviny pre osoby s krvnou skupinou B. 
Pre vás bude dôležitá pestrá strava obohatená vitamínmi A, B, E, C a železo. Naopak, dobre vám nespraví pšenica, ktorá sa uloží ako tuk a šošovica, ktorá spomaľuje metabolizmus. Mali by ste si dávať pozor na tvorbu inzulínu a posilniť imunitný systém.

Dajte si: zeleninu, králika, srňacinu, jahňacinu, ryby a morské živočíchy, ovos, proso, ryžu, huby, nízkotučné mliečne výrobky, fazuľu, ovocie (ananás, banány, papája, egreše, mandarínky, datle), zelenú listovú zeleninu, kefír, kozí syr, tvaroh a zelený čaj.

Vzdajte sa: kukurice, šošovice, arašidov, sezamu, čiernych olív, kokosu, granátového jablka, avokáda, tekvice, zmrzliny, plesňového syru, pšeničných výrobkov (bagety, vitachleby a rožky), tofu a paradajok.

Stravovanie a potraviny pre osoby s krvnou skupinou AB. 
Ak patríte do tejto skupiny, dávajte si pozor na svoj imunitný systém. Cieľom by malo byť nielen jeho posilnenie, ale tiež zdravé fungovanie srdca. Mali by ste dbať, aby bola strava bohatá na mliečne výrobky, tofu, ovos i zeleninu.

Dajte si: tofu, ananás, morské riasy, ovos, jahňacinu, králika, pstruha, tresku, sardinky, makrelu, kyslú smotanu, riccotu, kefír, jogurt, sójový a vitachlieb, zemiaky, karfiol, brokolicu, červenú repu a bôb.

Vzdajte sa: červeného mäsa, hydiny, pšeničných výrobkov, kukurice, fazule, parmezánu, masla, mlieka, hermelínu, zmrzliny, artičokov, avokáda, reďkovky, banánov, manga a papriky.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite a vyplňte nasledovný formulár  

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.sk a www.chudnutie.biznisweb.sk

Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA