Diéty Aké POTRAVINY vám pomôžu SPÁLIŤ TUK NA BRUCHU a VYTVAROVAŤ NOHY.
22.06.2013 18:26Nadváha sa hlavne u žien prejaví na náraste tukových zásob na bruchu a nohách. Existuje mnoho postupov ako sa ich zbaviť. Najlepším spôsobom je zlepšenie stravovacích návykov a dostatok pohybu. Platí zásada, že ak chcete odstrániť brušný tuk, musíte spáliť viac kalórií, než ich zjesť.
Tieto potraviny vám môžu pomôcť spáliť brušný tuk zlepšením metabolizmu a odstránením nahromadeného tuku z vašich buniek.
- Grapefruit
Grapefruit ohromne pomáha páliť brušný tuk. Toto citrusové ovocie je bohaté na vitamín C, ktorý môže posilniť váš imunitný systém, zvýšiť metabolizmus a riedi aj tuky. Ďalšie užitočné ovocie bohaté na vitamín C sú limetky, citróny, mandarínky a pomaranče. - Čili
Ak chcete spáliť brušný tuk, pridajte do jedla čili. Toto pikantné korenie obsahuje kapsaicín, čo je chemická zlúčenina, ktorá zvyšuje metabolizmus, podporuje chudnutie a zvyšuje hladiny energie. Podľa odborníkov môžu potraviny bohaté na kapsaicín spaľovať kalórie až 20-minút po jedle! - Šošovica, sója
Šošovica je bohatá na bielkoviny a rozpustnú vlákninu, čo sú živiny, ktoré stimulujú metabolizmus, stabilizujú hladinu cukru v krvi a zvyšujú schopnosť tela spaľovať tuky. - Jablká
Jablká sú bohaté na pektín, živinu, ktorá bráni vašim bunkám v absorbovaní tukov, pomáha pri absorpcii vody z potravín a uvoľňovať tuky z vašich buniek. Jablká tiež obsahujú antioxidanty, látky, ktoré by mohli brániť rozvoju metabolického syndrómu, čo je stav označený ako prebytočný brušný tuk alebo tvar tela - jablko. - Mliečne výrobky
Pridanie mliečnych potravín do denného jedálnička vám môže tiež pomôcť spáliť brušný tuk. Pýtate sa ako, keď mlieko a syry samé o sebe obsahujú dosť tuku? Výskumy dokazujú, že nedostatok vápnika vyvoláva v organizme uvoľňovanie kalcitriolu, čo je hormón, ktorý ukladá tuk v tele.
Svaly rastú hlavne z bielkovín. Určite aj vy chcete mám na nohách viacej svalstva a menej tukov. Svalstvo pomáhať spaľovať kalórie.
Tieto potraviny vám pomôžu vytvarovať svalstvo nôh.
- Vajcia
Celé vajcia poskytujú skvelý obsah bielkovín, 6 až 8 gramov na jedno, sú tiež bohaté na vitamíny, zinok, železo a vápnik, takže sú jednou z najkomplexnejších potravín pre budovanie svalovej hmoty. - Kuracie prsia
Za každých 100 g kuracích pŕs dostanete do tela 30 g bielkovín, s minimálnym obsahom tuku. Sú relatívne lacné, ľahké na varenie, a môžu byť podávané na rôzne spôsoby. - Voda
Hydratácia je dôležitou súčasťou budovania svalovej hmoty. Vaše telo je tvorené zo 70 percent vody a svalové tkanivo až zo 75 percent vody. Udržať svaly hydratované pomôže zvýšiť silu, zvýšiť hladiny energie a napomáha aj správnemu tráveniu. - Rybí olej
Rybí olej má protizápalové účinky, ktoré umožňujú telu rýchlejšie sa zotaviť z ťažkého tréningu. To znamená, že môžete cvičiť častejšie. A čo viac, rybí tuk tiež urýchľuje váš metabolizmus. Takže budete nielen budovať svalovú hmotu, ale aj odstránite viac tuku. - Hovädzie mäso
Hovädzie mäso má vysoký obsah omega-3 mastných kyselín, vyššiu koncentráciu v nenasýtených tukoch, obsahuje o 400 percent viac vitamínu A i vitamínu E, ako mnohé druhy zeleniny. - Ovos
Ovsené vločky sú zdravé. Ovos poskytuje zmes sacharidov, vlákniny, bielkovín, minerálov a vitamínov. Telo trávi ovos pomaly, čo znamená, že sa dlhšie cítite byť po jedle plná, udržiava konzistentné hladiny cukru v krvi a odporúča sa jesť doobeda aj nešportovcom. - Ananás
Ananás je bohatým zdrojom bielkovín, tráviacich enzýmov. Je tiež dokázané, že znižuje zápal svalov, a tým pádom je aj skvelý doplnok k vášmu potréningovému jedlu. - Srvátkový proteín
Srvátkový proteín obsahuje aminokyseliny, ktoré sú dôležité pre budovanie a udržiavanie svalovej hmoty. Majú vysokú biologickú hodnotu, s ktorou sa proteín vstrebáva do organizmu a využíva sa pre rast tkanív. - Tvaroh
Niekto by mohol považovať tvaroh za obyčajný dezert, ale je to tiež jeden z najlepších tvorcov svalovej hmoty. Len jedna šálka tvarohu vám môže poskytnúť 28 g bielkovín. Táto úžasná desiata sa skladá z kombinácie rýchlych a pomalých bielkovín, takže ním môžete pomaly odvrátiť hlad.
V predajniach nájdete mnoho rôznych druhov chleba, z ktorých si môžete vyberať. Stačí si len spomenúť a môžete ho v obchode nájsť!
Chlieb a pečivo za rafinovanej múky je nevhodný.
Majte na pamäti, že najdôležitejší druh chleba, ktorý by sa mal stratiť z vašej stravy je biely, z rafinovanej múky. Tento chlieb sa radí medzi sacharidy s vysokým glykemickým indexom a podporuje nadmerné vylučovanie inzulínu. Zvýšenie inzulínu znamená jeho ukladanie sa do prebytočného tuku.
Pri výbere chleba na chudnutie si začnite vyberať kvalitný chlieb, ktorý je plný minerálov a vitamínov, vlákniny, a má nízky glykemický index. Postupujte podľa nasledovných pokynov.
- Pri výbere chleba skontrolujte nutričné hodnoty na etikete a hľadajte slová 100% celozrnný alebo stačí celozrnný. Termíny ako "z pšeničnej múky" nemusí nutne znamenať celozrnný produkt.
- Vyberte si chlieb s nízkym glykemickým indexom, a naklíčenými zrnami. Proces klíčenia znižuje takmer všetky škroby. To je obzvlášť dôležité, ak sa snažíte kontrolovať hladinu cukru v krvi a schudnúť.
- Celozrnné chleby zvyčajne obsahujú viac vlákniny. Najmenej dva gramy vlákniny na krajec chleba.
- Nenechajte sa zmiasť slovom - obohatený. Zvyčajne ide o rafinované obilniny. Drahé živiny, ktoré boli odstránené počas rafinácie sú z časti pridané späť dovnútra. Výrobcovia sú niekedy žiadaní zo zákona, aby nahradili stratu vitamínov a minerálov.
- Pri zdvihnutí by mal byť chlieb mierne ťažší ako biely, vzhľadom k vyššiemu obsahu vlákniny a celých zŕn. Nebudete môcť robiť zo striedky malé guličky, ako to môžete robiť s bielym chlebom.
- Pozrite sa na zoznam zložiek skôr ako na farbu chleba. Mnohí výrobcovia aj rafinovanú múku zafarbia, aby chlieb vyzeral byť tmavý, a tým zdravší a diétnejší. Rovnako sa to deje aj s bielym, nafarbeným pečivom.
- Výskum jasne ukazuje, že celozrnné potraviny sú optimálnejším zdrojom výživy, vhodným zdrojom paliva, a dokonca slúžia aj na chudnutie. Stačí sa teda prepnúť na celozrnné výrobky a sledovať vašu stúpajúcu energiu a ako sa zdravo zbavujete prebytočných kilogramov.
- Ak túžite z času na čas po konzumácií bieleho chleba a pečiva, pomôžete si urobiť ho zdravším. Znížte mu glykemický index tak, že si každé sústo pred konzumáciou namočíte do olivového oleja. Ide totiž o správne tuky, ktoré spôsobia, že sa vám nebude do krvi vylučovať priveľké množstvo inzulínu a nezačnete byť veľmi rýchlo zase hladní a inzulín sa vám neuloží do tukových zásob.
Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)
Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,zapojte sa do našich programov
Keď chcete schudnúť vyplňte tento FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)
PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)
Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.sk a www.chudnutie.biznisweb.sk
Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)
———
Späť