Diéta SLADKÉ NÁPOJE vám osladia život ale aj pridajú pekných pár kíl naviac.

02.02.2014 09:42

Chuť na sladké väčšinu z nás sprevádza celý život. Vyvoláva nielen slastný pocit na jazyku, ale výrazne uspokojuje aj našu myseľ. Cukor nájdeme v mnohých potravinách, výnimkou nie sú ani colové nápoje. Posedenia s priateľmi sú u mnohých často spojené s pitím Coca-Coly alebo Pepsi-Coly. Budete asi šokovaní, pol litra coca-coly obsahuje až 200 kalórií a 50 g sacharidov. Pepsi je na tom obdobne, pol litra obsahuje 240 kalórií a takmer 60 g sacharidov. Na to aby ste ich spálili potrebujete cvičiť až pol hodinu na stacionárnom bicykli. Keď si k nim dáte ešte vysmážané hranolky, zemiakové lupienky či hamburger, tak váš metabolizmus sa ide zblázniť a vy už za krátky čas priberiete. Minimálne budete mať problém so svojou postavou.

Ako vplýva pitie sladkých nápojov na ľudský organizmus, prečo priberiete.

  • To, čo sa udeje v ľudskom tele po vypití Coca-Coly, pripomína skutočný útok na ľudský organizmus.
  • Po prvých desiatich minútach po je vypití sa do ľudského organizmu dostane veľa cukru. Jedinou príčinou, prečo človek po takomto sladkom ataku nevracia, je fakt, že ďalšia zložka nápoja - kyselina fosforečná - sladkosť potláča.
  • Po dvadsiatich minútach hladina krvného cukru prudko stúpne a pečeň začne obrovské množstvo cukru premieňať na tuk.
  • Po uplynutí štyridsiatich minút sa proces absorpcie kofeínu skončí, očné zreničky sa rozšíria, krvný tlak stúpne a pečeň uvoľňuje čoraz viac cukru do krvného obehu. O pár minút neskôr zvýši organizmus produkciu dopamínu, stimulujúceho nervové receptory v mozgu.
  • Tri decilitre Coca-Coly obsahujú  30 až 50 miligramov kofeínu, vysoké zastúpenie umelých farbív, sulfátov a fruktózového sirupu, vyrobeného prevažne z geneticky modifikovanej kukurice.
  • Vypitie jedného sladeného nápoja denne zvyšuje riziko obezity o 60 percent, riziko cukrovky o 85 percent a konzumenti sú vystavení aj nebezpečenstvu v podobe rakoviny.
  • Kyselina fosforečná obmedzuje schopnosť tela využívať vápnik, čo vedie najmä u detí a mládeže k osteoporóze a zmäkčovaniu zubov a kostí.
  • Cukor tak bohato zastúpený v kolových nápojoch zvyšuje hladinu inzulínu, čo môže viesť k vysokému krvnému tlaku, zvýšenému cholesterolu, chorobám srdca, cukrovke, obezite a predčasnému starnutiu.
  • Ani diétne nápoje bez prídavku cukru však nie sú lepším riešením. Umelé sladidlo aspartám spôsobuje pri dlhšom používaní nádory, pôrodné defekty, cukrovku, psychické poruchy či epileptické záchvaty.
  • Prijímanie kofeínu, ktorý je návykovou látkou, zapríčiňuje nervozitu, nespavosť, vysoký krvný tlak, nepravidelný srdcový tep, zvýšenie cholesterolu, vyplavovanie minerálov a vitamínov.
  • Cola podporuje chuť do jedla a tým zvyšuje aj riziko obezity. 

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite a vyplňte nasledovný formulár  

 NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA