Diéta Prírodné RASTLINNÉ SPAĽOVAČE TUKOV vám pomôžu schudnúť, čo jesť po schudnutí.

04.08.2013 07:24

Potrebujete SPÁLIŤ svoje TUKY? Poznáte PRÍRODNÉ RASTLINNÉ SPAĽOVAČE TUKOV? Čo robiť, keď chcete schudnúť zdravo a spaľovať svoje tukové zásoby? Aké sú najlepšie PRÍRODNÉ SPAĽOVAČE TUKOV? Spáliť svoje tuky dokážete nielen pomocou tabletiek a prípravkov, ale dobre vám pomôžu aj potraviny, ktoré vám ponúka príroda vo svojej prirodzenej forme. Nezabudnite však, že natrvalo schudnúť nedokážete len jedením spaľovačov tukov, ale musíte sa začať pravidelne a zdravo stravovať a do svojich denných aktivít by ste mali zapojiť aj dostatok pohybu.

Prehľa prírodných spaľovačov tukov. Podporia spaľovanie tuku a brzdia pocity hladu.

  • BROKOLICA posilňuje imunitu. Hlúbová zelenina je bohatým zdrojom sekundárnych rastlinných látok so silnými antioxidačnými účinkami, ktoré posilňujú obranyschopnosť. Vysoký obsah vlákniny v brokolici spôsobí to, že nestráviteľné uhľovodíky v žalúdku napučia a zabezpečia dlhotrvajúce nasýtenie. Vďaka tomuto procesu kilá miznú. Rada: Zaraďte brokolicu do stravy ako prílohu. Rozdeľte ju na malé ružičky, povarte 10 až 15 minút v osolenej vode a zlejte. Brokolica ostane pekne zelená, ak ju následne krátko schladíte v studenej vode.
  • ZELENÝ ČAJ zrýchľuje spaľovanie. Zelený čaj obsahuje množstvo polyfenolov. Vedci zistili, že jedna z týchto látok zabraňuje ukladaniu tukov v tele a zároveň podporuje ich spaľovanie. Rada: Nechajte vriacu vodu asi 10 minút chladiť, potom ňou zalejte čaj a nechajte 3 až 5 minút lúhovať. Pite maximálne štyri šálky zeleného čaju denne.
  • ZÁZVOR prečisťuje. Táto ázijská hľuza dá vášmu metabolizmu poriadne zabrať. Podporuje tvorbu slín a žalúdočných štiav, povzbudzuje trávenie a potláča zápaly. Éterické oleje zázvoru prečisťujú telo, lebo podporujú vylučovanie jedovatých látok. Rada: Na 1 šálku „tukožrútskeho“ čaju si odrežte asi 2 centimetre z hľuzy zázvoru, ošúpte ho a pokrájajte na tenké plátky. Zalejte vriacou vodou a nechajte asi 5 minút lúhovať.
  • ŠOŠOVICA stabilizuje hladinu cukru v krvi. Obľúbená strukovina sa postará o stabilnú hladinu cukru v krvi, keďže škrob, ktorý je v nej obsiahnutý, sa vďaka výhodnému glykemickému indexu pomaly odbúrava. Vysoký obsah balastných látok vás nadlho zasýti a chráni proti rakovine.Rada: Ak potrebujete navariť rýchlo, použite lúpanú červenú šošovicu. Tú netreba namáčať a je mäkká už po 15 minútach varenia.
  • KÁVA zabíja nadváhu. Kofeín nielen zaháňa únavu, ale aj zabíja kilá navyše. Telo sa dostane do stavu pohotovosti a zmobilizuje zásoby energie. Dôležité však je, aby boli tieto rezervy aj spotrebované – najlepšie fyzickou aktivitou.Rada: Čierny čaj, zelený čaj a čaj z maté sú jemnejšie na žalúdok, a preto dobrou náhradou kávy. Obsahujú porovnateľné množstvo kofeínu a pôsobia rovnako povzbudzujúco.
  • ČILI podporuje trávenie. Poznáte to, keď je jedlo také štipľavé, že sa vám na čele vyroja kropaje potu? Je to spôsobené zvýšením telesnej teploty vyvolanej látkou zvanou kapsaicín. Telo spotrebuje viac energie a budete sa cítiť sýtejší. Rada: Mimoriadne účinné sú malé červené čili papričky. Či už do polievky, omáčky, cestovín, alebo ryžových jedál – pridajte jednu čili papričku na osobu a povarte.
  • ZEMIAKY zasýtia nadlho. Studené varené zemiaky majú mimoriadne výhodný glykemický index, pretože pri chladnutí sa v nich vytvára nestráviteľný škrob. Následkom toho nevyskočí hladina cukru v krvi, hlad sa nedostaví a tuk sa môže pokojne ďalej odbúravať. Rada: Pripravte si šalát z varených zemiakov. Na ľahký dressing zmiešajte nízkotučný jogurt a jablčnú šťavu. Dochuťte soľou, korením a čerstvými bylinkami.
  • CITRÓN je bojovník proti tuku. Čo sa týka obsahu vitamínu C, citrón je číslom jeden medzi citrusmi. Okrem toho spúšťa v našom organizme spaľovanie tukov na najvyššie obrátky. Rada: Pridajte častejšie trošku citrónovej šťavy do šalátových dresingov, k hydine či rybe, do čaju alebo džúsového streku.
  • TOFU obsahuje veľa bielkovín. Tofu je výborný zdroj bielkovín v ľahkých a bezmäsitých jedlách. Rada: Tofu nemá takmer žiadnu špecifickú chuť. Preto ho pred prípravou nakrájajte na kocky a marinujte v sójovej omáčke. Potom ho opečte na teflónovej panvici a servírujte.
  • GREP zabraňuje ukladaniu tukov. Americkí vedci zistili, že horké látky obsiahnuté v grepe spôsobia to, že tuk z potravy sa priamo spaľuje. Zabraňuje tak ukladaniu tuku na bruchu, nohách a zadku.Rada: Najlepší spaľovací efekt má grep po jedle, pretože horké látky podporujú tvorenie tráviacich štiav.
  • VODA podporuje metabolizmus. Už 2 poháre vody izbovej teploty denne zvýšia spotrebu energie asi o 210 kJ. Odborníci na stravovanie vypočítali, že ak niekto pije celý rok denne dva litre vody, schudne takto až 3 kg. Rada: Prvý pohár vody vypite ráno hneď po prebudení. Cez deň pite vždy pohár vody ku káve a večer k poháru vína či piva rovnako pohár vody. Tak zvládnete odporúčané množstvo vody úplne bez námahy.
  • CIBUĽA odvodňuje. Látka alicín obsiahnutá v cibuli zlepšuje prekrvenie, podporuje trávenie a odvodňuje. Okrem toho pôsobí antibakteriálne, povzbudzuje metabolizmus a spaľovanie tukov. Rada: Cesnak, jarná cibuľka a šalotka pôsobia rovnako.

Zdravé stravovanie je najlepší spôsob ako si po chudnutí udržať zníženú váhu. Zásadou vyváženej a racionálnej stravy nie je zakázať si natrvalo niektoré jedlá, ktoré ste vylúčili zo svojho stravovania počas diéty, ale natrvalo jest rôznorodú stravu z každej hlavnej skupiny potravín a nie príliš veľa stravy ani z jednej skupiny potravín. 

Aké potraviny a v akom množstve by ste mali jesť, keď dokážete schudnúť.

  • Ovocie a zelenina – by mali tvoriť aspoň tretinu vašej dennej dávky potravín a mali by ste sa snažiť jesť 5 porcií denne Ovocie a zeleninu môžete jesť stále, medzi jedlami, po nich ako predjedlo. Ideálne zasýti a dodá telu všetky potrebné vitamíny, minerály a ďalšie živiny a už nebudete mať taký silný pocit hladu. 
  • Chlieb, ryža, zemiaky a cestoviny by zase mali tvoriť až jednu tretinu vašej dennej spotreby, lebo sú vašim hlavným zdrojom energie. Najvhodnejšie sú celozrnné typy chleba, ryže a cestovín, napr. chlieb z hrubozrnnej múky. Ale treba dať pozor na zloženie, pretože mnohé tmavé chleby sa tak iba tvária, sú prifarbené rôznymi látkami a mnohokrát sú z obyčajnej múky, ktorá s celozrnnou nemá nič spoločné.
  • Mlieko a mliečne produkty – tieto by ste mali jesť skromnejšie, ale sú dobrým zdrojom vápnika.
  • Mäso, ryby, vajcia, sója a fazuľa – váš hlavný zdroj bielkovín, ktoré potrebujete na rast a regeneráciu svalstva (svalstvo je hlavným spaľovačom skonzumovaných kalórií).
  • Jedlá s vysokým obsahom tukov a cukru by ste mali konzumovať len obmedzene, ale nesmiete ich celkom vynechať zo svojho jedálneho lístka, nakoľko organizmus potrebuje všetky živiny a ak mu niečo chýba, začne štrajkovať a nastupuje zúsporňovanie vášho metabolizmu. 

Keď sa začnete takto stravovať, nezabudnite na :
1. Jedlá zakladané na škrobovitých potravinách
2. Jedzte veľa ovocia a zeleniny
3. Jedzte menej saturovaných tukov a cukru
4. Pokúste sa jesť menej soli – nie viac ako 6g denne
5. Buďte aktívny/a a skúste sa mať zdravú hmotnosť
6. Pite veľa vody
7. Raňajky v žiadnom prípade nevynechávajte

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,zapojte sa do našich programov

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)



 

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA