Diéta JEDÁLNY LÍSTOK na CHUDNUTIE na TÝŽDEŇ.

01.12.2013 04:05

K tomu, aby ste dokázali schudnúť, potrebujete vhodný jedálny lístok na chudnutie a recepty na chudnutie, ktorými neoslabíte, nezničíte svoj organizmus. Do jedálneho lístka by ste samozrejme mali zaradiť potraviny, ktoré vás zasýtia a nezhoršia váš metabolizmus. Určite by ste mali jesť dostatok bielkovín, ktoré majú najväčšiu sýtiacu schopnosť a podporujú zlepšenie metabolizmu.. Ľudský organizmus však na správne fungovanie potrebuje aj ďalšie živiny, vlákninu, tuky sacharidy, vitamíny a ďalšie. Nezabudnite na tekutiny, denne ich vypite aj 4 deci na 10 kíl svojej váhy. Mali by ste sa stravovať tak, aby ste po diétnom režime nemuseli dramaticky meniť svoje stravovanie. Množstvo skonzumovaného jedla počas dňa by ste mali prispôsobiť svojej postave, 100-kilový človek toho potrebuje zjesť viacej ako 80-kilový. Recepty na prípravu jedál, ktoré sú súčasťou tohto jedálneho lístka sú zvýraznené podčiarknuté (kliknite na ne).

Pondelok

Raňajky. Ideálne sa ráno naštartujeme pohárom vlažnej vody s pár kvapkami citrónu. Dodá nám potrebné tekutiny i vitamín C. Po 5 minútach si dáme  nízkotučnú zakysanku alebo biely nízkotučný jogurt. Celozrnné rožky (samozrejme zjeme iba jeden). Až teraz si dáme vytúženú kávu, najlepšie instantnú bez cukru.

Desiata. Čas obeda je ďaleko a v žalúdku vám škvŕka? Dajte si 2 pomaranče a 4 kúsky mandlí (dodajú telu prepotrebný vápnik a dokonca je ľahšie stráviteľný, než z mlieka). Nezabudnite veľa piť. Hlad je zväčša prezlečený smäd! Voda, jemná minerálka, či bylinkový čaj sú ideálne.

Obed. Zabudnite na "knedlo-vepřo-zelo" v jedálni. Odskočme si do reštaurácie na čerstvý zeleninový šalát. Keď nám to čas ani financie nedovolia, urobme si šalát doma. Výhodou je, že ho nemusíme prihrievať. Na prvý deň je vhodný Grécky šalát. Šalát áno, ale žiadne biele pečivo!!! Ak chudneme, obmedzujeme príjem ochudobnených potravín. Otruby v celozrnnej múke nám pomôžu pri trávení. Takže si dáme jeden celozrnný rožok, alebo krajec celozrnného chleba. Nie toho prifarbeného kávou. Nezabúdame na pohár vody asi 15 minút pred jedlom. Trochu nám zaplní žalúdok a nezjeme toľko ako bežne.  Dobre prežúvame a vychutnávame si všetky chute.

Olovrant. Dajte si citrusový plod (grep, mandarínka, pomaranč), resp. pri väčšom hlade banán pokrájaný na kolieska a pokvapkaný medom. Nezabúdame stále piť!

Večera. Opäť si dáme pohár vody asi 15 minút pred večerou. Kuracie prsia na bylinkách a ako príloha Šalát z čínskej kapusty a kukurice ale bez syra.

 Utorok

Raňajky. Opäť začneme deň pohárom vlažnej vody s citrónom. Dnes bude veľmi chutný celozrnný chlieb a  Mrkva s petržlenovou vňaťou.

Desiata. 2 mandarínky a 4 kúsky mandlí. Nezabúdame veľa piť!

Obed. Pohár vody a o 15 minút vám bude tuniakový šalát chutiť perfektne. Aj zasýti aj nám dodá všetko čo potrebujeme. Ak si trúfame, môžeme si ho dať bez vajíčka, len s tuniakom. Samozrejme zajedáme celozrnným rožkom alebo krajcom chlebíka. Naďalej pijeme!!!

Olovrant. Dajte si nízkotučný jogurt zmiešaný s pšeničnými klíčkami (sú úžasne sladké), ktoré si  pripravíme s časovým predstihom. Klíčky

Večera. Nezabudnime na pohár vody. Po 15 minútach si pochutnáme na Pšenovej kaši s dusenou zeleninou.

 Streda

Raňajky. Pohár vlažnej vody s citrónom. Dva extrudované kukuričné chlebíky a Karfiolová nátierka. Potom môže prísť na radu i káva.

Desiata. 2 jablká a 4 kúsky lieskových orieškov. Nezabúdame stále na nápoje - bylinkové čaje či minerálku. Nalievame sa dostatočne a nebudeme cítiť hlad.

Obed. Pohár vody pred jedlom. Fazuľovo paradajkový šalát bude chutiť s celozrnným pečivom. Je sýty a veľká farebná fazuľa chutí tak trochu ako gaštany.

Olovrant. Opäť citrusy alebo banán. Tentoraz len sám. Veď pijeme dostatočne na to, aby sme mali plné bruško.

Večera. 15 minút pred večerou si dáme pohár vody. Na večeru bude Zelerovo-zemiaková polievka. Ak budeme mať vlčí hlad môžeme ju zajedať 1 krajcom celozrnného chleba. No vieme dobre, že keď pijeme, asi ho potrebovať nebudeme.

Štvrtok

Raňajky. Ako vždy pohár vlažnej vody s citrónom. Brokolicová nátierka na celozrnnom pečive pripravená večer predtým.

Desiata. 2 pomaranče a 1/2 hrste lúpaných slnečnicových semienok.

Obed. Pohár vody a o 15 minút si dáme Cícerový šalát s celozrnným pečivom.

Olovrant. 5 plátkov sušeného ananásu. Stále medzi jedlom pijeme. Oplatí sa investovať do kvalitných ovocných čajov. Aj neosladené chutia zaujímavo a osviežujú.

Večera. Pohár vody a po 15-tich minútach Paradajková diétna polievka s diétnymi suchármi. Krásne chrumkajú.

Piatok

Raňajky. Pohár vlažnej vody s citrónom.   Müssli s 2 lyžicami nízkotučného bieleho jogurtu.

Desiata. Strapec hrozna, alebo iného bobuľovitého ovocia, 4 kúsky lieskových orieškov.

Obed. Pohár vody. Mrkvovo-zelerový šalát s čínskou kapustou a celozrnné pečivo

Olovrant. Banán a 4 kúsky lieskových orieškov. Nezabúdame na nápoje. Treba piť priebežne, len nie hneď za jedlom.

Večera. Pohár vody. 15 minút na to na suchej panvici opečené tenké pásiky morčacieho mäsa ochutené tymiánom a pokvapkané rastlinným olejom. K tomu si ako prílohu dáme  Mrkvový šalát s pomarančom.

 Sobota

Raňajky. Pohár vlažnej vody s citrónom. Krajec celozrnného chleba s Tuniakovou nátierkou.

Desiata. 2 jablká a 5 kúskov vlašských orechov.

Obed. Pohár vody. Po 15-tich minútach si dáme šalát  Paradajkovo-fazuľkový šalát so šampiňónmi s celozrnným pečivom.

Olovrant. Nízkotučný biely jogurt ochutený lyžičkou medu a práškovou škoricou.

Večera. Pohár vody a 15 minút na to Penne s brokolicovou omáčkou.

 Nedeľa

 Raňajky. Pohár vlažnej vody s citrónom. Celozrnné pečivo s nátierkou z Tofu s cícerovými klíčkami.

Desiata. 2 pomaranče a 5 kúskov mandlí. Opäť pripomínam dopĺňanie tekutín.

Obed. 15 minút pred jedlom pohár vody. Cestovinový šalát s čínskou kapustou.

Olovrant. Biely jogurt zmiešaný so pšeničnými klíčkami -  Klíčky. Nezabúdajme, aké sú sladké a zdravé.

Večera. Pohár vody a 15 minút na to Halušky s kyslou kapustou 

V prípade, že pocítite veľký hlad, tak vám doporučujem zasýtiť sa  bielkovinami. Jedálny lístok si môžete obmieňať. Množstvo skonzumovaných jedál je závislé od pohlavia, výšky a tipu postavy a vašej váhy. Dajte si u nás vypracovať analýzu svojej postavy a zistíte, koľko by ste toho mali denne zjesť, keď chcete schudnúť. Keď chcete rýchlejšie schudnúť tak v každom prípade zapojte do svojho denného režimu dostatok pohybu.

Redukčný program umožňuje zbaviť sa niekoľkých kilogramov v pomerne krátkom čase, no nikdy nemôže dobre fungovať, pretože po jeho skončení sa vrátite k svojim pôvodným zvykom a nadváha sa vráti. Neraz aj s prírastkom. K peknej postave vedie iba jediná správna cesta, osvojiť si princípy racionálneho stravovania a venovať sa pohybu.

 

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť kliknite a vyplňte nasledovný formulár  

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.sk a www.chudnutie.biznisweb.sk

Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA