Diéta a recepty Pomocou TEKVICE dokážete schudnúť aj 8 kg za 2 týždne JEDÁLNY LÍSTOK a RECEPTY.
22.07.2013 18:06Neverili by ste, ale aj tekvica vám pomôže rýchlo schudnúť, a pritom bez hladu. Ponúkame vám jedálny lístok a recepty s tekvicou, pomocou ktorých môžete za 2 týždne schudnúť aj 8 kíl.
Aké sú výhody stravovania a chudnutia s jedlami z tekvice.
- Stravovanie s tekvicou je nielen účinný, ale v prvom rade zdravý spôsob, ako sa rýchlo a natrvalo zbaviť prebytočných kilogramov.
- Tekvica je ľahko stráviteľná a obsahuje len minimum kalórií.
- Tekvica obsahuje veľa vitamínov - hlavne A, C a vitamínmi skupiny B.
- Jedenie tekvice pomáha ľuďom so zhoršenou cirkuláciou krvi, aj s problémovým trávením. Dokonca sa odporúča aj pri ľahkých otravách či poruchách spánku.
- Pravidelná konzumácia tekvice dokáže už po týždni viditeľne zlepšiť činnosť metabolizmu, narušeného chaotickým a tučným stravovaním.
- Ak budete poctivo dodržiavať náš diétny jedálny lístok, za dva týždne sa vám podarí zhodiť neuveriteľných šesť až osem kíl bez toho, aby ste hladovali.
- Ako pri každej inej diéte nepoužívajte žiaden rafinovaný cukor ani prisládzané nápoje, sladké druhy ovocia ako banány či hrozno, ani kvapku alkoholu. Čaj, čierna káva, aj minerálka sú povolené.
- Posledný pokrm by ste mali zjesť okolo osemnástej hodiny.
Jedálny lístok s jedlami z tekvice.
1. deň
Raňajky – celozrnný chlieb s tekvicovou nátierkou
Obed – sýta zeleninová polievka s tekvicou a zemiakmi
Večera – v rúre pečená tekvica s korením
2. deň
Raňajky – ovocná ovsená kaša, tekvica
Obed – zeleninová polievka, tekvicový koláč pripravený z celozrnnej múky
Večera – veľká ovocná misa s jablkami, hruškami a citrusmi
3. deň
Raňajky – celozrnný chlieb s tekvicovou nátierkou
Obed – zeleninová polievka, tekvica plnená mäsom a ryžou
Večera – ananásovo-tekvicový šalát s krutónmi
4. deň
Raňajky –smoothie s tekvicovým pyré, banánom, jogurtom, medom a drveným ľadom
Obed – zeleninová polievka, dusená tekvica s čili papričkami
Večera – dusená tekvica so syrom a hríbmi
Recepty na jedlá z tekvice.
Plnená tekvica
počet porcií4
Ingrediencie
menšia biela tekvica alebo cuketa
mleté mäso
varená ryža
vajcia
soľ
cibuľa
mletá paprika
olej
Postup
Tekvicu očistíme, rozkrojíme po dĺžke, vydlabeme semienka, a spodok skrojíme, aby stála rovno. Osolíme, v mise vymiešame mäso, ryžu, vajcia, cibuľu, mletú papriku, soľ a naplníme tekvicu. Plech potrieme olejom, položíme naň vyplnenú tekvicu, znova ju potrieme olejom a pečieme v rúre ¾ hodiny. Podávame s varenými zemiakmi, šalátom a tatárskou omáčkou.
Plnená tekvica
počet porcií4
Ingrediencie
1 malá tekvica,1/2 kg mletého mäsa (bôčik)
cibuľa
cesnak
čierne mleté korenie
červená paprika
vajce
soľ
1 suchý celozrnný rožok.
Postup
Tekvicu ošúpeme a s lyžicou vydlabeme. Ostatné suroviny zmiešame s mletým mäsom. Rožok pred zmiešaním namočíme do studenej vody a vytlačíme. Celú mäsovú zmes naplníme do tekvice dáme do pekáča polejeme olejom a pečieme v stredne horúcej asi cca 1. hod.
Tekvicové placky plnené zeleninou
počet porcií4
Ingrediencie
1 tekvica
2 vajíčka
mleté čierne korenie
vegeta
1-2 strúčiky cesnaku
hladká múka na zahustenie
olej
syr eidam
mrazená zelenina
Postup
Tekvicu nastrúhame, pridáme obe vajcia, okoreníme, pridáme vegetu, osolíme a pridáme pretlačený cesnak. Na oleji upečieme placky. Potom na masle udusíme mrazenú zeleninu. Na tanier poukladáme placky, na ne položíme zeleninu, prikryjeme druhou plackou a posypeme strúhaným syrom.
Falošná hydinová polievka
počet porcií4
Ingrediencie
Vnútornú dužinu z tekvice (semennú časť)
1 dcl oleja
väčšia mrkva
soľ
celé korenie čierne a nové
vegeta
vajce a hrubá múka na strúhance
petržlenová vňať
Postup
Do mierne osolenej vody dáme vnútro s tekvice, pridáme korenie a prikryté pomaly varíme minimálne hodinu. Na oleji popražíme na jemno nastrúhanú mrkvu. Keď sa olej zafarbí do ružova vlejeme do vývaru a krátko povaríme. Do scedeného vývaru zavaríme buď strúhance alebo drobné halušky, dochutíme vegetou a petržlenovou vňaťou. Kto chce môže do polievky pridať i nakrájanú koreňovú zeleninu.
Mrkvová polievka s cukinou alebo s tekvicou
počet porcií4
Ingrediencie
2 mrkvy
150g cukiny alebo tekvice
1 zemiak
3 dl vody
1dl mlieka
pár kvapiek oleja
zelená vňať
Postup
Mrkvu očistíme, umyjem a spolu s očistenou cukinou alebo tekvicou pokrájame na drobné kúsky a dáme variť do mäkka.. Potom pridáme mlieko, povaríme a dochutíme olejom a umytou posekanou zelenou vňaťou.
Tekvicová polievka s kuracím mäsom
počet porcií8
Ingrediencie
250g tekvice
50g kuracieho mäsa
2 zemiaky
100ml mlieka
Postup
Tekvicu ošúpte, pokrájajte na malé kúsky a uvarte spolu so zemiakmi domäkka. Kuracie mäso uvarte. Všetko spolu rozmixujte a pridajte mlieko.
Tekvicovo-mrkvová kaša
počet porcií1
Ingrediencie
70g tekvice
1 mrkva
1 zemiak
pár kvapiek oleja
Postup
Tekvicu nakrájajte na malé kocky, očistenú mrkvu nakrájajte na malú kúsky. Zemiak očistite a všetko spolu uvarte vo vode. Uvarenú zeleninu roztlačte vidličkou, pridajte rastlinný olej a premiešajte.
Cuketovo - tekvicová polievka
počet porcií8
Ingrediencie
1/2 tekvice
1 malá cuketa
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
1 PL hladkej múky
soľ
mleté čierne korenie
kari
petržlenová vňať
kôpor
vegeta
bazalka
Postup
Cibuľku najemno pokrájame a spolu s prepasírovaným cesnakom opražíme na oleji. Tekvicu a cukinu si pokrájame na malé kocky a pridáme k cibuľke. Krátko orestujeme a zalejeme vodou. Takto pripravenú zeleninu osolíme, pridáme dostatok mletého čierneho korenia. Ďalej pridáme štipku vegety, 2 malé lyžičky kari korenia, petržlenovú vňať a trochu kôpru. Posypeme bazalkou a varíme, kým tekvica a cuketa nie sú mäkké. S trochou vody si rozmiešame múku a pomaly za stáleho miešania prilejeme do polievky. Varíme asi 5 min. Nakoniec polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme a môžeme podávať. Na ozdobu použijeme petržlenovú vňať.
Mixovaná zeleninová polievka
počet porcií6
Ingrediencie
mrkva
kaleráb
zeler
petržlen
cibuľa
cesnak
paradajka
paprika
tekvica s dužinou
soľ
vegetu
olej
hladkú múku
mlieko
syr
Postup
Zeleninu podľa vlastnej chuti očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme domäkka v osolenej a vegetou dochutenej vode. Potom všetko rozmixujeme, prepasírujeme a vrátime do hrnca. Pridáme zásmažku (z trošky oleja, 1 zarovnanej PL hladkej múky), prilejeme mlieko (podľa vlastnej chuti) a keď polievka zovrie môžeme (ale nemusíme) pridať najemno nastrúhaný syr.
Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)
Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,zapojte sa do našich programov
Keď chcete schudnúť vyplňte tento FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)
PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)
Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.sk a www.chudnutie.biznisweb.sk
Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)
———
Späť