Diéta a recepty Pomocou TEKVICE dokážete schudnúť aj 8 kg za 2 týždne JEDÁLNY LÍSTOK a RECEPTY.

22.07.2013 18:06

Neverili by ste, ale aj tekvica vám pomôže rýchlo schudnúť, a pritom bez hladu. Ponúkame vám jedálny lístok a recepty s tekvicou, pomocou ktorých môžete za 2 týždne schudnúť aj 8 kíl.

Aké sú výhody stravovania a chudnutia s jedlami z tekvice.

  • Stravovanie s tekvicou je nielen účinný, ale v prvom rade zdravý spôsob, ako sa rýchlo a natrvalo zbaviť prebytočných kilogramov.
  • Tekvica je ľahko stráviteľná a obsahuje len minimum kalórií.
  • Tekvica obsahuje veľa vitamínov - hlavne A, C  a vitamínmi skupiny B.
  • Jedenie tekvice pomáha ľuďom so zhoršenou cirkuláciou krvi, aj s problémovým trávením. Dokonca sa odporúča aj pri ľahkých otravách či poruchách spánku.
  • Pravidelná konzumácia tekvice dokáže už po týždni viditeľne zlepšiť činnosť metabolizmu, narušeného chaotickým a tučným stravovaním.
  • Ak budete poctivo dodržiavať náš diétny jedálny lístok, za dva týždne sa vám podarí zhodiť neuveriteľných šesť až osem kíl bez toho, aby ste hladovali.
  • Ako pri každej inej diéte nepoužívajte žiaden rafinovaný cukor ani prisládzané nápoje, sladké druhy ovocia ako banány či hrozno, ani kvapku alkoholu. Čaj, čierna káva, aj minerálka sú povolené.
  • Posledný pokrm by ste mali zjesť okolo osemnástej hodiny.

Jedálny lístok s jedlami z tekvice.

1. deň
Raňajky – celozrnný chlieb s tekvicovou nátierkou

Obed – sýta zeleninová polievka s tekvicou a zemiakmi

Večera – v rúre pečená tekvica s korením

2. deň
Raňajky – ovocná ovsená kaša, tekvica

Obed – zeleninová polievka, tekvicový koláč pripravený z celozrnnej múky

Večera – veľká ovocná misa s jablkami, hruškami a citrusmi

3. deň
Raňajky – celozrnný chlieb s tekvicovou nátierkou

Obed – zeleninová polievka, tekvica plnená mäsom a ryžou

Večera – ananásovo-tekvicový šalát s krutónmi

4. deň
Raňajky –smoothie s tekvicovým pyré, banánom, jogurtom, medom a drveným ľadom

Obed – zeleninová polievka, dusená tekvica s čili papričkami

Večera – dusená tekvica so syrom a hríbmi

Recepty na jedlá z tekvice.

Plnená tekvica

počet porcií4

Ingrediencie

menšia biela tekvica alebo cuketa

mleté mäso

varená ryža

vajcia

soľ

cibuľa

mletá paprika

olej

Postup

Tekvicu očistíme, rozkrojíme po dĺžke, vydlabeme semienka, a spodok skrojíme, aby stála rovno. Osolíme, v mise vymiešame mäso, ryžu, vajcia, cibuľu, mletú papriku, soľ a naplníme tekvicu. Plech potrieme olejom, položíme naň vyplnenú tekvicu, znova ju potrieme olejom a pečieme v rúre ¾ hodiny. Podávame s varenými zemiakmi, šalátom a tatárskou omáčkou.

Plnená tekvica

počet porcií4

Ingrediencie

1 malá tekvica,1/2 kg mletého mäsa (bôčik)

cibuľa

cesnak

čierne mleté korenie

červená paprika

vajce

soľ

1 suchý celozrnný rožok.

Postup

Tekvicu ošúpeme a s lyžicou vydlabeme. Ostatné suroviny zmiešame s mletým mäsom. Rožok pred zmiešaním namočíme do studenej vody a vytlačíme. Celú mäsovú zmes naplníme do tekvice dáme do pekáča polejeme olejom a pečieme v stredne horúcej asi cca 1. hod.

Tekvicové placky plnené zeleninou

počet porcií4

Ingrediencie

1 tekvica

2 vajíčka

mleté čierne korenie

vegeta

1-2 strúčiky cesnaku

hladká múka na zahustenie

olej

syr eidam

mrazená zelenina

Postup

Tekvicu nastrúhame, pridáme obe vajcia, okoreníme, pridáme vegetu, osolíme a pridáme pretlačený cesnak. Na oleji upečieme placky. Potom na masle udusíme mrazenú zeleninu. Na tanier poukladáme placky, na ne položíme zeleninu, prikryjeme druhou plackou a posypeme strúhaným syrom.

Falošná hydinová polievka

počet porcií4

Ingrediencie

Vnútornú dužinu z tekvice (semennú časť)

1 dcl oleja

väčšia mrkva

soľ

celé korenie čierne a nové

vegeta

vajce a hrubá múka na strúhance

petržlenová vňať

Postup

Do mierne osolenej vody dáme vnútro s tekvice, pridáme korenie a prikryté pomaly varíme minimálne hodinu. Na oleji popražíme na jemno nastrúhanú mrkvu. Keď sa olej zafarbí do ružova vlejeme do vývaru a krátko povaríme. Do scedeného vývaru zavaríme buď strúhance alebo drobné halušky, dochutíme vegetou a petržlenovou vňaťou. Kto chce môže do polievky pridať i nakrájanú koreňovú zeleninu.

Mrkvová polievka s cukinou alebo s tekvicou

počet porcií4

Ingrediencie

2 mrkvy

150g cukiny alebo tekvice

1 zemiak

3 dl vody

1dl mlieka

pár kvapiek oleja

zelená vňať

Postup

Mrkvu očistíme, umyjem a spolu s očistenou cukinou alebo tekvicou pokrájame na drobné kúsky a dáme variť do mäkka.. Potom pridáme mlieko, povaríme a dochutíme olejom a umytou posekanou zelenou vňaťou.

Tekvicová polievka s kuracím mäsom

počet porcií8

Ingrediencie

250g tekvice

50g kuracieho mäsa

2 zemiaky

100ml mlieka

Postup

Tekvicu ošúpte, pokrájajte na malé kúsky a uvarte spolu so zemiakmi domäkka. Kuracie mäso uvarte. Všetko spolu rozmixujte a pridajte mlieko.

Tekvicovo-mrkvová kaša

počet porcií1

Ingrediencie

70g tekvice

1 mrkva

1 zemiak

pár kvapiek oleja

Postup

Tekvicu nakrájajte na malé kocky, očistenú mrkvu nakrájajte na malú kúsky. Zemiak očistite a všetko spolu uvarte vo vode. Uvarenú zeleninu roztlačte vidličkou, pridajte rastlinný olej a premiešajte.

Cuketovo - tekvicová polievka

počet porcií8

Ingrediencie

1/2 tekvice

1 malá cuketa

2 strúčiky cesnaku

1 cibuľa

1 PL hladkej múky

soľ

mleté čierne korenie

kari

petržlenová vňať

kôpor

vegeta

bazalka

Postup

Cibuľku najemno pokrájame a spolu s prepasírovaným cesnakom opražíme na oleji. Tekvicu a cukinu si pokrájame na malé kocky a pridáme k cibuľke. Krátko orestujeme a zalejeme vodou. Takto pripravenú zeleninu osolíme, pridáme dostatok mletého čierneho korenia. Ďalej pridáme štipku vegety, 2 malé lyžičky kari korenia, petržlenovú vňať a trochu kôpru. Posypeme bazalkou a varíme, kým tekvica a cuketa nie sú mäkké. S trochou vody si rozmiešame múku a pomaly za stáleho miešania prilejeme do polievky. Varíme asi 5 min. Nakoniec polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme a môžeme podávať. Na ozdobu použijeme petržlenovú vňať.

Mixovaná zeleninová polievka

počet porcií6

Ingrediencie

mrkva

kaleráb

zeler

petržlen

cibuľa

cesnak

paradajka

paprika

tekvica s dužinou

soľ

vegetu

olej

hladkú múku

mlieko

syr

Postup

Zeleninu podľa vlastnej chuti očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme domäkka v osolenej a vegetou dochutenej vode. Potom všetko rozmixujeme, prepasírujeme a vrátime do hrnca. Pridáme zásmažku (z trošky oleja, 1 zarovnanej PL hladkej múky), prilejeme mlieko (podľa vlastnej chuti) a keď polievka zovrie môžeme (ale nemusíme) pridať najemno nastrúhaný syr.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,zapojte sa do našich programov

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

 

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA