Diéta a chudnutie Ako ODVODNIŤ ORGANIZMUS, OKLAMAŤ HLAD , ZRÝCHLIŤ SPAľOVANIE TUKOV.

11.09.2013 13:33

Schudnúť navždy vôbec nie je jednoduché. Neraz sa pri chudnutí stáva, že ručička na váhe sa aj dva týždne nepohne smerom dole. Príčinou môže byť, že máte zavodnený organizmus, neviete zvládnuť hlad, máte problém so spaľovaním tukových zásob. Ponúkame vám jednoduché rady ako si dokážete odvodniť organizmus, ako oklamete hlad, či zrýchlite spaľovanie svojich tukových zásob.

Rady ako si odvodniť organizmus.

Pri chudnutí by ste mali piť dostatok vhodných tekutín, avšak aj pitie tekutín treba brať s mierou.Veľmi jednoducho sa môže stať, že sa vám v organizme začne prebytočná voda ukladať a pocítite to nielen na hmotnosti, ale aj v podobe rôznych opuchov.
Či už ide o oči, tvár alebo nohy a členky. Obličky totiž prílišný príjem vody nezvládajú a do tkanív sa ukladá soľ, ktorá vodu v tele zadržuje.
Ako sa však takémuto ukladaniu ubrániť, keď neustále potrebujete hasiť smäd a ťažko odhadnúť, koľko je správna miera?
1. Šetrite svoje obličky. Oplatí sa vylúčiť zo stravy živočíšne bielkoviny, ktoré nadmerne zaťažujú obličky, taktiež slané potraviny, syry a údeniny.

2. Morské riasy sú zázrak. V predajniach so zdravou výživou nájdete morské riasy menom kombu, tie majú tú schopnosť, že odstraňujú a rozpúšťajú usadeniny tukov a hlienov, ktoré vznikajú pri prílišnom požívaní živočíšnej stravy. Okrem toho ich využijete aj pri detoxikácii, zbavia váš organizmus ťažkých kovov a upravia vašu hormonálnu činnosť.
3. Koreňová zelenina je kamarát. Nakúpte si čerstvý petržlen, zeler, mrkvu, bielu reďkovku, šalotku, chren, zeler, uhorku, nevynechajte ani kapustu a listovú zeleninu.
4.Návrat k ovseným vločkám. Ovos a jačmeň vedia byť pri odvodňovaní tiež veľmi užitoční.
5.Pomoc z prírody. Praslička, brezové listy, skorocel, žihľava, lopúchový koreň, máte široký výber byliniek, ktoré vďaka svojej močopudnosti odstránia prebytočnú vodu v tele.
6. Nebojte sa špargle. Táto u nás viac-menej nová zelenina obsahuje saponíny a fruktany, ktoré prirodzeným spôsobom pomáhajú organizmu odvodniť sa bez straty dôležitých solí v tele. Okrem toho obsahuje veľmi dôležité minerálne soli, spomeňme napríklad draslík.

7. S exotikou ruka v ruke. Ananás je u nás síce už dostupnejší ako kedysi, jeho “balenie” zvykne ale väčšinou odradiť. Čo môže byť chyba. Ananás totiž obsahuje veľmi užitočný enzým bromelín, ten podporuje prirodzené trávenie a prečistenie organizmu.

Ako pri chudnutí dokážete oklamať hlad.

Možno to poznáte, niekedy ste taký maškrtný, že by ste len jedli a jedli. Ak však túžite po nižšej váhe a nepodľahnutiu chuti mnohých dobrôt, máme pre vás niekoľko tipov, ako obalamutiť hlad a pritom nebyť hladným.

  • Prvou fintou je zapojenie vašich čuchových orgánov do procesu nasycovania. Stačí, ak otvoríte vrecúško s vanilínovým cukrom a kuchyňou necháte prúdiť jeho vôňu. Zaručene budete menej jesť, lebo hlad zažehnáva nielen plný žalúdok, ale aj naše „sýte“ čuchové bunky.
  • Žalúdok dokonale oklamete napríklad pektínom. Je to prírodná látka, ktorá je rozpustná vo vode a v žalúdku tak zväčšuje svoj objem. Obsahujú ju predovšetkým jablká a mrkva. Dôležité je pri tom piť dostatok nízkokalorických nápojov.
  • Čaj je známy ako jeden z najlepších tlmičov chuti. Šálka teplého čaju 15 minút pred jedlom zaplní žalúdok a stlmí aktuálny pocit hladu. Podobne môže pôsobiť aj voda, ochutená citrónovou šťavou.
  • Vieme si predstaviť, že ostro korenené a pikantné jedlá nie sú pochúťkou pre všetkých, ale pravdou je, že kto obľubuje napríklad čili papričky, rýchlejšie sa nasýti, lebo pri takomto jedle sa otupia receptory chuti. Pocit hladu tak príde s oneskorením aj niekoľkých hodín.
  • Akupresúra je taktiež výborným pomocníkom pri zvládaní hladu. Stačí, ak zatlačíte prostredníkom na 20 – 30 sekúnd na malú priehlbinu medzi nosom a vrchnou perou a efekt by mal prísť okamžite.
  • Podobne funguje ušná akupunktúra. Skúsený odborník vie presne identifikovať miesta na vašom uchu, ktoré napichne ihličkami a zablokuje pocit hladu.
  • Obyčajné žuvačky bez cukru dokážu aspoň krátkodobo potlačiť chuť do jedla. Žuvanie zároveň zlepšuje náladu a odbúrava stres a napätie.
  • Úžasným bojovníkom s pocitom hladu je paradajková šťava, ktorá nemá takmer žiaden tuk a iba 17 kcal na 100g.
  • Poznáte žeruchu? Jej malé lístočky obsahujú veľa stopového prvku chrómu, o ktorom je známe, že reguluje pocit nasýtenia. Žeruchu si môžete primiešať do šalátu či na krajec tenkého chlebíka.
  • Zelená zelenina (listové šaláty, brokolica, kapusta,...) je špecifická tým, že má málo kalórií, má veľký objem a je bohatá na vlákninu, ktorá vyvoláva pocit plného žalúdka. Pri trávení surovej zeleniny organizmus spotrebuje veľa času a energie, takže sa zbavíte aj niekoľkých prebytočných kalórií.
  • Cukor, ak už ho musíte prijať, nenahradzujte umelými sladidlami, viaceré výskumy potvrdili, že chemické sladidlá stimulujú apetít.
  • Pomalé jedenie nie je výmysel našich rodičov ako nás zdržať pri stole. Ak doprajete žalúdku dosť času a jedlo do neho nenahádžete, prekvapí vás svojou pohodlnosťou. Trvá mu asi 20 minút, kým oznámi vášmu mozgu, že ste sa práve najedli. Čím teda pomalšie žujete a jete, tým lepšie.

Akým jedlom si môžete zrýchliť spaľovanie tuku.

  • Citrusy. Hovoríme o výnimočnom spaľovači tukov. Okrem toho, že sú bohaté na vitamíny, plnia aj iné dôležité funkcie a pomáhajú nášmu metabolizmu.
  • Mandarínky, grepy, pomaranče, všetky tieto fantastické plody sú pre našu postavu a trávenie záchranou, kde už niet pomoci. Podporujú odolnosť organizmu. Práve pomaranče znižujú v tele zlý cholesterol v krvi. Ich horká chuť podporuje tvorbu žlče a tá priaznivo ovplyvňuje trávenie tukov.
  • Pri citrusoch hovoríme o rôznych ovocných kyselinách a enzýmoch, ktoré dokážu rozprúdiť látkovú premenu a zrýchliť spaľovanie tukov. Čo sa stane s naším tukom? Ako píšeme, jednoducho sa spáli, zmizne, odíde, odparí sa.
  • Mnohé citrusové plody, napr. aj grep obsahujú látky, ktoré pôsobia na organizmus ako detoxikant. V prípade, že sa z tela odplavia toxické látky, lymfatický systém môže lepšie pracovať a zbytočne sa nám odpad nehromadí pod kožou.
  • Aj vďaka grepu nevzniká u žien celulitída. Ak zjete pol hodiny pred jedlom polovicu grepu, nebudete mať prepchávať sa ďalej. Horké látky v grepe brzdia chuť na jedlo.
  • Dávate si do čaju citrón? Ani netušíte, ako veľmi svojmu tráveniu a spaľovaniu tukov pomáhate. Citróny v sebe obsahujú látky, ktoré dokonca naštartujú v našom tele hormóny, čo spaľujú tuky! Citróny zmierňujú tráviace ťažkosti, zlepšujú trávenie a stimulujú cirkuláciu krvi v ľudskom tele.
  • Dôležité je, aby sme sa stravovali zdravo. Nevynechávali z jedla žiadne komponenty. ALE! Nezabúdajme na citrusové ovocie. Stačí aj v malých dávkach na to, aby sme v tele dokázali spotrebovať každú kalóriu.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,zapojte sa do našich programov

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

 

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA