Recepty na chudnutie Hydinová polievka s pórikom

11.10.2017 14:18

Ingrediencie

pol kurčaťa, mrkva, petržlen, zeler, pór, 1 lyžica pšeničných krúpkov, biele víno, 1 dl smotany, 1 žĺtok, karí korenie, soľ, sterilizovaný hrášok

Postup

Umyté a pokrájané kura vložíme do studenej vody, osolíme, pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, krúpy a varíme asi 1 hodinu. Uvarené kura vyberieme, odstránime kosti a kožu a čisté mäso pokrájame na kocky. Vývar precedíme. Zeleninu, okrem mrkvy, krúpy a kožu z kurčaťa zmixujeme na jemnú kašu. Do precedeného vývaru vlejeme zmixovanú kašu, pokrájané kura, mrkvu, hrášok a spolu prevaríme. Sladkú smotanu, víno, karí korenie a žĺtok na hladko vyšľaháme, vlejeme do horúcej polievky, pomiešame a už nevaríme.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA